http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Δεύτερη λαϊκή αγορά βιολογικών

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ





Ξεκινά σήμερα Τρίτη, η λειτουργία της δεύτερης λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων στη Λάρισα, σε χώρο επί της οδού Αθηνάς (εκεί που γίνεται λαϊκή αγορά συμβατικών προϊόντων της Τετάρτης και στο σημείο όπου πωλούνται ενδύματα), δίπλα στο ποτάμι, με είκοσι δύο θέσεις βιοκαλλιεργητών, από όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο.
Πρόκειται για μια κατάκτηση του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας, οι προσπάθειες για την οποία ξεκίνησαν περίπου πριν δύο χρόνια, για να έχουν τελικά αίσιο τέλος φέτος μετά την παραχώρηση χώρου από το Δήμο Λαρισαίων στην πόλη, την έγκρισή της από τη Νομαρχία
Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η δεύτερη λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων, από εδώ και στο εξής θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, μεσημεριανές ώρες, 12 μ. έως και 4 μ.μ., για να έχουν τη δυνατότητα να την επισκέπτονται για αγορές και αυτοί που εργάζονται το πρωί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας, κ. Φώτη Τσιαγγάλη, «Οι πάγκοι των βιοκαλλιεργητών στη δεύτερη λαϊκή βιολογικών, αποφασίσθηκε να είναι ομοιόμορφοι, στο σημείο μάλιστα να έχουν και τα ίδια χρώματα στις ομπρέλες τους, ενώ οι ίδιοι αποφάσισαν προκειμένου να έχει η λαϊκή μια όμορφη αισθητική εικόνα, να εμφανίζονται ακόμη και με τα ίδια μπλουζάκια και καπέλα».
Τα προϊόντα που θα πουλούν θα είναι κηπευτικά (ντομάτες, πιπεριές, κ.ά.) φρούτα (αχλάδια, μήλα κ.ά.) καθώς και ξηρούς καρπούς, ακόμη και βιολογικό μέλι.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη βιολογική αγορά που στεγάζεται σε σκεπαστό χώρο στη συνοικία της Νεάπολης και λειτουργεί κάθε Παρασκευή τις ώρες 8 π.μ. με 12μ., περιλαμβάνει πάγκους είκοσι πέντε βιοκαλλιεργητών με διάφορα προϊόντα εποχής.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=22290&pid=7&CategoryID=7

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr