http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food industry news::Tα καταστήματα Dia μετατρέπονται σε Carrefour

Carrefour

http://www.diahellas.gr/Portals/0/Skins/pioneerred/images/DIA_logoNew_B.png
Τη δημιουργία κοινοπραξίας για την ανάπτυξη δικτύου υπερμάρκετ και σουπερμάρκετ Carrefour στα Βαλκάνια υπό τη μορφή franchise ανακοίνωσαν οι Όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της μακροχρόνιας συνεργασίας τους, οι Όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν, από κοινού, τη δημιουργία εταιρίας στα Βαλκάνια (Αλβανία, Βοσνία, Κροατία, Φύρομ, Μοντενέγκρο, Σερβία και Σλοβενία).
Η νέα αυτή εταιρία θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των καταστημάτων υπερμάρκετ και σουπερμάρκετ της Carrefour υπό τη μορφή franchise. To 60% της εταιρίας θα ανήκει στην "Μαρινόπουλος" και το 40% στην Carrefour Μαρινόπουλος (εταιρία που και αυτή αποτελεί κοινοπραξία της Carrefour και της Μαρινόπουλος).
Επίσης, η κοινή θυγατρική τους εταιρία στη Βουλγαρία (σήμερα 80% της Carrefour Μαρινόπουλος και 20% της Carrefour SA) θα ανήκει στη νέα αυτή εταιρία.
Η δημιουργία της κοινής θυγατρικής εταιρίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα της παραδειγματικής συνεργασίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, επιτρέποντας στους δύο ομίλους να πετύχουν την περαιτέρω ανάπτυξή τους στην ελπιδοφόρα αγορά των Βαλκανίων.
Οι εταιρίες Carrefour και Μαρινόπουλος, συνεργάτες τα τελευταία 17 χρόνια στην Ελλάδα και την Κύπρο, έχουν στο δίκτυό τους σήμερα, μέσα από την κοινή τους εταιρία Carrefour Μαρινόπουλος, 35 υπερμάρκετ, 219 σουπερμάρκετ και 284 καταστήματα ευκολίας (convenience stores), με ετήσιο τζίρο (2009) 2.419 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, συνεργάζονται στη Βουλγαρία από το 2007.
Επίσης, οι Όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να μετατρέψουν το δίκτυο των καταστημάτων Dia στην Ελλάδα σε σουπερμάρκετ και καταστήματα ευκολίας (convenience stores) Carrefour.
H Carrefour και η Μαρινόπουλος, με συνεργασία πολλών ετών στην Ελλάδα, ανακοινώνουν τη μετατροπή του δικτύου των 381 καταστημάτων Dia στην Ελλάδα (από τα οποία τα 126 είναι franchise):
- σε σουπερμάρκετ με την επωνυμία Carrefour Μαρινόπουλος ή
- σε καταστήματα ευκολίας (convenience stores) με την επωνυμία Carrefour Express.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συνεργασία αυτή υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού.
Η Carrefour και η Μαρινόπουλος ανακοίνωσαν, τέλος, την ενσωμάτωση της εταιρίας Dia Hellas (κατά 80% της Carrefour SA και κατά 20% του Ομίλου Μαρινόπουλος), στην κοινή τους εταιρία Carrefour Μαρινόπουλος.
Πηγή: express.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr