http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food industry news:: Απορρόφηση της Dia Hellas και ανάπτυξη στη βαλκανική αγορά

Carrefour

http://www.diahellas.gr/Portals/0/Skins/pioneerred/images/DIA_logoNew_B.png

Μέσα από δύο big deals με τον Ομιλο Carrefour ο Ομιλος Μαρινόπουλος αναβαθμίζει την παρουσία του στο χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια. Το πρώτο deal, στο οποίο η «Ν» έχει ήδη αναφερθεί με δημοσίευμά της στις 3 Δεκεμβρίου 2009, προβλέπει ότι οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος ενσωματώνουν την Dia Hellas που κατά 80% ελέγχεται από τον Ομιλο Carrefour και κατά 20% από τον Ομιλο Μαρινόπουλος στην κοινή τους εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος. Οσο για το δεύτερο deal, προβλέπει τη δημιουργία από τους δύο ομίλους κοινοπραξίας για την ανάπτυξη δικτύου hypermarket και super market Carrefour στα Βαλκάνια υπό τη μορφή franchise.

Dia

Σε ό,τι αφορά το deal για την απορρόφηση της Dia Hellas από την Carrefour Μαρινόπουλος, προβλέπει επίσης τη μετατροπή του δικτύου των καταστημάτων Dia στην Ελλάδα σε σουπερμάρκετ και convenience stores Carrefour. Ειδικότερα, πρόκειται για 381 καταστήματα Dia, από τα οποία τα 126 είναι franchise και τα οποία μετατρέπονται σε super market με την επωνυμία Carrefour Μαρινόπουλος ή σε convenience stores με την επωνυμία Carrefour Express. Πλέον σε σύνολο η Carrefour Μαρινόπουλος θα λειτουργεί περί τα 920 καταστήματα. Οπως ανακοινώθηκε, η συνεργασία αυτή υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού. Το deal για τα Βαλκάνια προβλέπει την ίδρυση από τους ομίλους Carrefour και Μαρινόπουλος κοινοπραξίας για την ανάπτυξη δικτύου hypermarket και super market Carrefour στα Βαλκάνια με συμβάσεις franchise. Η σχετική συμφωνία περιλαμβάνει τις αγορές της Αλβανίας, της Βοσνίας, της Κροατίας, της ΠΓΔΜ, του Μοντενέγκρο, της Σερβίας και της Σλοβενίας. To 60% της νέας εταιρείας θα ανήκει στον Ομιλο Μαρινόπουλος και το 40% στην Carrefour Μαρινόπουλος, εταιρεία που και αυτή αποτελεί κοινοπραξία των ομίλων Carrefour και Μαρινόπουλος. Επίσης, η κοινή θυγατρική τους εταιρεία στη Βουλγαρία, που σήμερα ελέγχεται κατά 80% από την Carrefour Μαρινόπουλος και κατά 20% από τον Ομιλο Carrefour, θα ανήκει στη νέα αυτή εταιρεία. «Η δημιουργία της κοινής θυγατρικής εταιρείας αποτελεί ένα ακόμα βήμα της παραδειγματικής συνεργασίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, επιτρέποντας στους δύο ομίλους να πετύχουν την περαιτέρω ανάπτυξή τους στην ελπιδοφόρα αγορά των Βαλκανίων», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εδώ και 17 χρόνια

Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος είναι συνεργάτες τα τελευταία 17 χρόνια στην Ελλάδα και στην Κύπρο, έχουν στο δίκτυό τους μέσα από την κοινή τους εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος 35 hypermarket, 219 super market και 284 convenience stores με ετήσιο τζίρο το 2009, 2,419 δισ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα συνεργάζονται στη Βουλγαρία από το 2007.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΣΟΥΛΟΣ

Πηγή: naftemporiki.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr