Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Τηγανίτες με ανθότυρο και άρωμα πορτοκάλι

Για καλό πρωινό και όμορφη μέρα!!!

DSCN0354
Υλικά
4 αβγά χωρισμένα (κρόκοι από ασπράδι)
350γρ.κεφίρ(γαλακτοκομικό προϊόν,στα ψυγεία των σ/μ με τα γάλατα)
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ζάχαρη καστανή
220 γρ. ανθότυρο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

λάδι για το λάδωμα του σκεύους

για το πασπάλισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα σαπράδια σε μαρέγγα.


DSCN0335

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι,ζάχαρη,κεφίρ και κροκάδια.

DSCN0330

DSCN0331

Χτυπάμε καλά με το μίξερ.

DSCN0336

Ενώνουμε τα δύο μείγματα ρίχνοντας τη μαρέγγα σε
δόσεις μέσα στο μείγμα των κροκαδιών και ανακατεύοντας
απαλά από πάνω προς τα κάτω,για να μην ξεφουσκώσει η
μαρέγγα.

DSCN0337

DSCN0340
Τέλος,προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το
ανθότυρο,αφού πρώτα το τρίψουμε με το χέρι μας και
ανακατεύουμε.

DSCN0343

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε σε
ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό σκεύος,αφού το ζεστάνουμε
πολύ καλά.

DSCN0346

DSCN0344
Ψήνουμε και από τις 2 μεριές και βγάζουμε σε πιατέλα.

DSCN0345

Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα!

DSCN0347



Η συνταγή είναι του κ. Α.Παπανδρέου.

http://syntagesapospiti.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr