http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Τα Χριστούγεννα η εξόφληση των ροδακινοπαραγωγών




ImageΆλλη μια ομάδα εργασίας αποφασίστηκε να συσταθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αυτή τη φορά για το επιτραπέζιο και το συμπύρηνο ροδάκινο. Θα συμμετέχουν σε αυτήν εκπρόσωποι συνεταιριστικών και ιδιωτικών βιομηχανιών κομπόστας, εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και υπηρεσιακοί υπάλληλοι του υπουργείου. Ουσιαστικά ο ρόλος της θα είναι να πραγματοποιείται κάθε μήνα ή δύο μήνες μία προγραμματισμένη σύσκεψη στην πλατεία Βάθη, ώστε να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά του νωπού και του βιομηχανικού ροδάκινου.
Τα όσα ειπώθηκαν, βεβαίως, στον 6ο όροφο του υπουργείου και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Κουτσούκο, είχαν να κάνουν αποκλειστικά με το γεγονός ότι οι μεταποιητικές βιομηχανίες – ιδιωτικές και συνεταιριστικές– καθυστερούν να πληρώσουν στις συμπεφωνημένες τιμές τις ποσότητες που αγόρασαν προ μηνών από τους παραγωγούς.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Agronews, οι ροδακινοπαραγωγοί έθεσαν το ζήτημα της πληρωμής τους, η οποία το καλοκαίρι είχε συμφωνηθεί με τις βιομηχανίες στα 23 λεπτά για το συμπύρηνο ροδάκινο, συμφωνία που σήμερα όμως οι συνεταιριστικές όσο και οι ιδιωτικές βιομηχανίες απάντησαν ότι δυσκολεύονται να εκπληρώσουν.
Ο λόγος που επικαλέστηκαν για την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν προσωρινά στις υποχρεώσεις τους είναι ότι οι τράπεζες έχουν σφίξει τη «στρόφιγγα» της χορήγησης κεφαλαίων κίνησης προς όλες τις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών και ευελπιστούν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών, λόγω του ότι εκείνη την περίοδο πληρώνουν τις παραγγελίες της χρονιάς τα σούπερ-μάρκετ του εξωτερικού.

http://www.agronews.gr/content/view/61511/200/lang,el/

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr