http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2010



θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010
στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Το μεγάλο οινικό ραντεβού του χειμώνα που έρχεται!


Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, η σημαντική οινική συνάντηση  που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη από τη Wine Plus, ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκθέτες και επισκέπτες στην 8η στη σειρά διοργάνωσή της.

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 (ώρες λειτουργίας: 12.00 - 21.00) θα φέρει κοντά μας τους έλληνες οινοπαραγωγούς, καθώς και σημαντικές ελληνικές εταιρείες εισαγωγής οίνων που εκπροσωπούν τις κυριότερες αμπελουργικές περιοχές της υφηλίου. Οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, ανάμεσά τους αρκετοί πρωτοεμφανιζόμενοι, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο καλαίσθητο και πολιτισμένο περιβάλλον της Αποθήκης Γ, στο Λιμάνι  της Θεσσαλονίκης.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, σημείο συνάντησης τόσο για τους οινόφιλους όσο και για τους επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την Ελλάδα αναμένεται να προσελκύσει και φέτος χιλιάδες επισκέπτες. Με το ποτήρι γευστικής δοκιμής στο χέρι, θα περιπλανηθούν στο ισόγειο και τον όροφο της ατμοσφαιρικής Αποθήκης Γ, δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά και αποστάγματα, και γνωρίζοντας τους δημιουργούς τους.

Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να παρακολουθήσουν πρωτότυπες, εξειδικευμένες παρουσιάσεις και διαλέξεις στο αμφιθέατρο Marco Polo. (Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα στο www.wineplus.gr).

Επίσης, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Wine Plus Bazaar, μια πρωτότυπη «δημοπρασία» εκλεκτών κρασιών, της οποία τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος. (Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, 18.30)


Χορηγοί επικοινωνίας θα είναι ανάμεσα σε άλλους τα περιοδικά «Κ», «Οινοχόος» και «Γαστρονόμος» της Καθημερινής, «Sunday menu»,»Διαδρομές», «Τρόφιμα και Ποτά», «Epikouria», «T&Π εβδομάδα», «Wine Plus magazine», οι εφημερίδες «Καθημερινή», «Αγγελιοφόρος», «Tο Αμπελοτόπι», τα ραδιόφωνα «9.58FM» «Ant1 Radio 97,5» και ο ιστότοπος «www.agelioforos.gr».


Πληροφορίες: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr



Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

17.30 – 17.00
Wine Plus Bazaar
Wine Plus
Οι οινοποιοί που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων προσφέρουν συσκευασίες εκλεκτών κρασιών τους, σε ειδικές τιμές.
Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

19.00 – 20.00
«Μυστικά της αρμονίας κρασιού-φαγητού»
Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
Ανάλυση πρωταρχικών γεύσεων και πως μεταβάλλονται στη φωτιά.
Εμπλουτισμός γεύσεων με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά
Ποιες είναι οι βασικές σάλτσες και πως επηρεάζουν τον συνδυασμό κρασιού-φαγητού.
Γιατί το τυρί θεωρείται ο καλύτερος φίλος του κρασιού;
Και τέλος, ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες αρμονίας στο τραπέζι και που βασίζονται!



Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

12.00 – 14.00    
«Νέα εργαλεία προώθησης του Ελληνικού Κρασιού: Διαδικτυακή παρουσία &  Διαδικτυακή προώθηση»
Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου
Ενώ το πρόγραμμα Προβολής-Προώθησης του ελληνικού κρασιού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις διεθνείς αγορές, αξιοποιώντας το διαδίκτυο (Web), τα ξεχωριστά οινοποιεία πως αναπτύσσουν συνέργειες στο διαδίκτυο;


17.00 – 18.00
«Μυστικά της αρμονίας κρασιού-φαγητού»
Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
Ανάλυση πρωταρχικών γεύσεων και πως μεταβάλλονται στη φωτιά.
Εμπλουτισμός γεύσεων με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά.
Ποιες είναι οι βασικές σάλτσες και πως επηρεάζουν τον συνδυασμό κρασιού-φαγητού.
Γιατί το τυρί θεωρείται ο καλύτερος φίλος του κρασιού;
Και τέλος, ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες αρμονίας στο τραπέζι και που βασίζονται!

19.00 – 20.00
«Εμπειρίες από την ανάπτυξη του Οινικού Τουρισμού στην Ελλάδα»
Οίνοι Βορείου Ελλάδος και Τομέας Αγροτικής Οικονομίας Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr