http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Αυξάνει το μερίδιό της η Λουξ



ImageΣταθερά στην τρίτη θέση της αγοράς αλλά με αισθητά ενισχυμένο μερίδιο διατηρείται και το 2010 η αχαϊκή βιομηχανία αναψυκτικών Λουξ. Η αμιγώς ελληνική εταιρεία που ανταγωνίζεται εταιρείες κολοσσούς, όπως η Coca-Cola 3E και η PepsiCo-HBH καταφέρνει να αυξήσει τις πωλήσεις της παρά το γεγονός ότι το 2010, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., η συνολική παραγωγή αναψυκτικών και συναφών ποτών στη χώρα μας παρουσιάζει πτώση κατά 12,6%. "Ο όγκος των πωλήσεών μας από την αρχή του έτους ως τις 25 Οκτωβρίου παρουσιάζει αύξηση κατά 2,56%, κάτι που θεωρούμε επιτυχία της εταιρείας, αν λάβουμε υπόψη τις εξαιρετικά αρνητικές συνθήκες της αγοράς", ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πλάτων Μαρλαφέκας της οικογένειας των ιδιοκτητών της επιχείρησης. "Είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε υψηλή διψήφια ποσοστιαία αύξηση, αλλά δεν παραβλέπουμε την αρνητική οικονομική συγκυρία", πρόσθεσε.
Όπως σημειώνει, η αύξηση του όγκου των πωλήσεων συνοδεύεται από διεύρυνση, για μία ακόμη χρονιά, του μεριδίου της ΛΟΥΞ στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς Nielsen το μερίδιο της πελοποννησιακής βιομηχανίας στην ελληνική αγορά των αναψυκτικών με γεύση, εξαιρουμένων των προϊόντων cola και της σόδας, το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2010 ανήλθε σε 12,7%, από 11,7% την ίδια περίοδο του 2009, βάσει του όγκου πωλήσεων. Επίσης, στη συνολική αγορά των αναψυκτικών, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων cola και της σόδας, το μερίδιό της ανήλθε την ίδια περίοδο σε 4,2%, από 3,9% ένα χρόνο πριν.
Η εταιρεία τελεί εν αναμονή πιθανής έγκρισης, για επιχορήγηση, επενδυτικού σχεδίου της που προβλέπει τη δημιουργία νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεων στο Αίγιο.

http://www.agronews.gr/content/view/61551/240/lang,el/

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr