http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

6η Γιορτή Ακτινιδίου

Αύριο Σάββατο 30 Οκτωβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 6η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης, στον ίδιο όπως κάθε χρόνο χώρο, στη διασταύρωση της Εθνικής με το δρόμο προς Πυργετό.

6η Γιορτή Ακτινιδίου
Λόγω της ευμεταβλητότητας και της αναμενόμενης χαμηλής θερμοκρασίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε στεγασμένο χώρο 1.000 περίπου τ.μ.
Με την ετήσια αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Κάτω Ολύμπου, σε συνεργασία με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, καταβάλλεται προσπάθεια για την προβολή των ακτινιδίων της περιοχής, που ξεχωρίζουν πανελλήνια για τη γεύση τους, το μέγεθος και το σχήμα τους. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό αφού τα ακτινίδια Πυργετού – Αιγάνης, έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά οι δε έμποροι και εξαγωγείς επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εξαιρετικό αυτό προϊόν. Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι η φετινή παραγωγή ξεχωρίζει για την ποιότητα της και ήδη έχουν γίνει προσφορές αγοράς για τη μεγαλύτερη ποσότητα της παραγωγής.
Το πρόγραμμα της γιορτής έχει ως εξής: 19:30 - 20:00: Προσέλευση, Ανακοινώσεις - παρουσιάσεις , 20:00 - 20:10: Αγιασμός, 20:10 - 20:25: Σύντομη εισαγωγική αναφορά στη Γιορτή Ακτινιδίου από το δήμαρχο Κάτω Ολύμπου κ. Ν. Βαλσαμόπουλο,  20:25 - 20:35: Χαιρετισμοί επισήμων,  20:35 - 20:45: Ομιλία από τον γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φίλιππο Μάντζαρη με θέμα: «Το ακτινίδιο ποιότητας και οι προοπτικές του», 20:45 - 21:45: Πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με χορωδία του Δήμου Νέσσωνος υπό τη διεύθυνση του κ. Κ. Ταμβακά, παραδοσιακοί χοροί από τα συγκροτήματα του Πολ. Συλλόγου Φιλιππούπολης Λάρισας, του Συλλόγου «Βάιος Μαλλιάρας» Πυργετού, παραδοσιακή μουσική. Στο τέλος θα παρατεθεί δεξίωση επισήμων και κοινού, με γλυκά, αναψυκτικά, πίτες του Συνεταιρισμού Γυναικών Αιγάνης, κρασί Ραψάνης και προσφορά συμβολικού δείγματος ακτινιδίων.
Στο χώρο της Γιορτής θα υπάρχουν : α) πρατήριο τοπικών προϊόντων του Συνεταιρισμού Γυναικών Αιγάνης και β) πρατήριο διάθεσης εκλεκτών ακτινιδίων σε καταναλωτές.
http://www.kosmoslarissa.gr/article/8594/

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr