http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Απαιτείται άμεση μεταφορά των σταφυλιών του Τυρνάβου

ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ

* Τη λήψη μέτρων ζητά η Νομαρχία Λάρισας


 
 Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε με τη μεταφορά των οινοποιήσιμων ποικιλιών σταφυλιών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης ζητά ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός.
Σε σχετική επιστολή που στέλνει στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών επισημαίνει το πρόβλημα που προέκυψε και ζητά τη λήψη των κατάλληλων μέτρων άμεσα, δεδομένου ότι το προϊόν είναι ευπαθές και οι παραγωγοί απειλούνται με σημαντική ζημιά.
Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας παρουσία του αντινομάρχη κ. Κ.Σπανούλη ,του διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δ.Ζδουκόπουλου καθώς και των προέδρων των Συν/σμών Τυρνάβου και Δαμασίου κ. Γεραποστόλου και Ι.Μουσιάρη, ενώ συμμετείχε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΛΑΟΣ κ. κ. Αστ.Ροντούλης.
Στη σύσκεψη εκφράστηκε η επιτακτική ανάγκη για μεταφορά των οινοποιήσιμων ποικιλιών σταφυλιών από τις ευρύτερες περιοχές του Δήμου Τυρνάβου σε οινοποιεία της Αθήνας – Θεσσαλονίκης και Τρικάλων, συνολικής ποσότητας 8.600.000 kgr για τα οποία υπάρχουν συμβάσεις με και ρήτρες για την παράδοση τους.
Ακόμη επειδή το πρόβλημα είναι άμεσο ζητήθηκε από τα αρμόδια Υπουργεία και τις αστυνομικές αρχές η λήψη των κατάλληλων μέτρων προκειμένου να γίνει εφικτή η μεταφορά των προϊόντων διότι ήδη έχει αρχίσει η υποβάθμιση της ποιότητάς τους και κάθε μέρα καθυστέρησης μια ορισμένη ποσότητα καθίσταται ακατάλληλη για οινοποίηση και σε διάστημα το πολύ 15 ημερών όλη η ποσότητα των σταφυλιών θα είναι ακατάλληλη.
Είναι φανερό, τονίστηκε τέλος ότι σε περίπτωση καταστροφής της παραπάνω ποσότητας θα κινηθούν διαδικασίες αποζημίωσης των παραγωγών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 
http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=22498&pid=7&CategoryID=7
 

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr