http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Καμπάνια για την προώθηση του τσίπουρου Τυρνάβου




Image"Τσίπουρο Τυρνάβου, απόσταγμα….ζωής" είναι το νέο τσίπουρο που προωθεί η Νομαρχία Λάρισας, σε μια πρωτοβουλία να στηρίξει τα τοπικά προϊόντα του Νομού.
Το γνωστό ανά την Ελλάδα τσίπουρο Τυρνάβου το οποίο διακρίνεται για την ποιότητα του είναι το δεύτερο προϊόν του νομού που η Νομαρχία Λάρισας έχει αναλάβει την προβολή του.
Ο Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου παρουσία του διευθυντή του Οινοποιητικού συνεταιρισμού Τυρνάβου Στέλιου Παπρά και του χημικού Οινολόγου Γιάννη Κοντογιάννη παρουσίασε την πρωτοβουλία της Νομαρχίας τονίζοντας με έμφαση ότι στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που η οικονομική κρίση μαστίζει πολλές κοινωνικές παραγωγικές ομάδες πληθυσμού είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των τοπικών προϊόντων .
Το τσίπουρο Τυρνάβου σημείωσε ο κ. Κατσαρός ήταν ανέκαθεν συνυφασμένο με τη ζωή και την ταυτότητα του νομού.
Εδώ και 150 χρόνια πρόσθεσε το τσίπουρο Τυρνάβου αποτελεί πάνω από όλα μια παράδοση ζυμωμένη με μεράκι που κατάφερε να κάνει τον Τύρναβο γνωστό σε όλο τον κόσμο.
Χάρη στα σύγχρονα οινοποιεία αλλά και στις οικογενειακές μονάδες μικρότερης παραγωγής που λειτουργούν με ευσυνειδησία και μεράκι στον Τύρναβο ο νομός έχει πετύχει να παράγει τσίπουρο υψηλής ποιότητας.
Η συνεργασία που είχαμε ως Νομαρχία κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νομάρχης Λάρισας με το Δήμο Τυρνάβου, το Σύλλογο των αμβυκούχων, το Οινοποιείο Τυρνάβου αλλά και με σύγχρονες μονάδες και επιχειρήσεις που παράγουν τσίπουρο στον Τύρναβο απέδωσε τα μέγιστα.
Από την πλευρά τους τόσο ο διευθυντής του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Σ. Παπράς όσο και ο χημικός- Οινολόγος κ.Γ.Κοντογιάννης ευχαρίστησαν τη Νομαρχία Λάρισας για την πρωτοβουλία της να στηρίξει αυτό το τόσο σημαντικό προϊόν για το Νομό ζητώντας παράλληλα να συνδεθεί το προϊόν με την πρώτη ύλη.
Με την έκδοση αυτού του καλαίσθητου λευκώματος η Νομαρχία Λάρισας έχει ως στόχο να το προωθήσει σε ειδικευμένους φορείς, σε Επιμελητήρια, εμπορικούς ακολούθους ξένων Πρεσβειών, αλλά και στις ελληνικές Πρεσβείες των μεγάλων δυτικών και όχι μόνο αγορών, αλλά και να το παρουσιάζει σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που θα συμμετάσχει.
Επόμενο βήμα της Νομαρχίας για τη στήριξη τοπικών προϊόντων θα είναι ο κλάδος της επιπλοβιομηχανίας του νομού.
Παρόντες στη χθεσινή παρουσίαση του λευκώματος για το τσίπουρο Τυρνάβου ήταν οι αντινομάρχες Κ.Σπανούλης και Γ.Φακής, η αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Ελένη Μάγγου- Στατήρη και η Νομαρχιακή Σύμβουλος Β.Ζαχαρακούλη.
http://www.agronews.gr/content/view/58503/67/lang,el/

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr