http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Προώθηση αγροτικών προϊόντων με 30 εκατ. ευρώ από την ΕΕ




ImageH Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε 30,3 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 19 προγραμμάτων από 14 χώρες, που αφορούν την παροχή πληροφοριών για αγροτικά προϊόντα και την προώθησή τους στην αγορά της ΕΕ. Τα προγράμματα είναι τριετούς διάρκειας και η κοινοτική συμμετοχή ανέρχεται στο 50% του συνολικού τους προϋπολογισμού, που ανέρχεται στα 60,6 εκατ. ευρώ. Τα προγράμματα καλύπτουν τα οπωροκηπευτικά, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, το μέλι, τα άνθη, το λινάρι, προϊόντα Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. και βιολογικά προϊόντα. Από τα 19 προγράμματα, δύο αφορούν και την Ελλάδα.
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά τη συνεργασία Ελλάδας, Γαλλίας και Γερμανίας συνολικού ύψους 2,46 εκατ. ευρώ από τα οποία 1,23 εκατ. ευρώ θα είναι η κοινοτική συνεισφορά, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα αφορά τη συνεργασία Ελλάδας, Ιταλίας και Ρουμανίας συνολικού ύψους 2,73 εκατ. ευρώ από τα οποία 1,36 εκατ. ευρώ θα είναι η κοινοτική συνεισφορά.
«Τα αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε. είναι μοναδικά λόγω της ποιότητας και της ποικιλίας τους, σχολίασε σχετικά ο Επίτροπος Γεωργίας Ντατσιάν Τσιόλος και προσέθεσε: «Σε μια ανοιχτή παγκόσμια αγορά, δεν αρκεί το να παράγουμε εξαίρετα τρόφιμα και ποτά. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας να εξηγήσουμε στους καταναλωτές τις προδιαγραφές και την ποιότητα που η ευρωπαϊκή γεωργία βάζει στο τραπέζι μας. Τα κοινοτικά προγράμματα σαν και αυτό μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τους παραγωγούς μας σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο.»
http://www.agronews.gr/content/view/58484/42/lang,el/

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr