http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::wine news:: Οι Copa-Cogeca εκφράζουν την λύπη τους για την ανάκληση του σχεδίου πρότασης για το βιολογικό κρασί


Οι αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa - Cogeca εξέφρασαν την λύπη τους για την απόσυρση, στις 16 Ιουνίου, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδίου πρότασης για εισαγωγή κανόνων στην παραγωγή βιολογικών οίνων. Παράλληλα, καλούν την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να συνεργαστούν για τον καθορισμό των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιολογική παραγωγή κρασιών.
Μιλώντας από τις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας των δύο οργανώσεων, κ. Pekka Pesonen, τόνισε «Είμαι πραγματικά απογοητευμένος από την κίνηση. Για τις Copa - Cogeca, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με βιολογικό κρασί απαιτεί επειγόντως την εναρμόνιση των κανόνων σε επίπεδο ΕΕ ώστε να αναπτυχθεί η αγορά για το προϊόν αυτό, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση και επειδή υπάρχουν ήδη πολλά ιδιωτικά πρότυπα που κάλυψη της οινοποιίας.
«Πιστεύουμε ότι ο ορισμός του βιολογικού κρασιού πρέπει να
είναι σύμφωνος με τον στόχο και τις γενικές αρχές της βιολογικής γεωργίας, κυρίως την ποιότητα, τον σεβασμό του περιβάλλοντος και την προστασία της ανθρώπινης υγείας. Αυτές οι έννοιες πρέπει να ισχύουν για όλη τη διαδικασία της βιολογικής παραγωγής κρασιού, από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι. Η διαφορά μεταξύ βιολογικών και συμβατικών οίνων δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στην παραγωγή σταφυλιών».
«Οι ερευνητές, οι παραγωγοί, τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εργαστεί πολλά χρόνια για τον ορισμό των κανόνων για τη βιολογική οινοποίηση και αυτές οι προσπάθειες αποτελούν εξαιρετική βάση για μια πρόταση. Καλούμε συνεπώς την Επιτροπή να επανέλθει με τις προτάσεις αυτές το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.
http://www.paseges.gr/portal/cl/co/d5daed3f-0001-46e2-b50b-975fe88e2515

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr