http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::eatcrete.com news::Το EatCrete.com παρουσιάζει τα εξαιρετικά, βραβευμένα Κρητικά κρασιά Διαμαντάκη.


 

1. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ 2008 Ερυθρός Ξηρός Syrah-Μαντηλάρι

Οινοποιείο Διαμαντάκης. Ένα πληθωρικό κρασί με έντονο μπουκέτο αρωμάτων με το βατόμουρο και το πιπέρι να κυριαρχούν. Κρασί με τονισμένη οξύτητα ευχάριστη διάρκεια και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Συνοδεύει τέλεια πλούσια κίτρινα τυριά, κυνήγι και αρκετά έντονες σάλτσες.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για την ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ 2008 στον διαγωνισμό INTERNATIONAL WINE CHALLENGE που γίνεται κάθε χρόνο στην Αγγλία.

2. ΠΡΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ MALVASIA DI CANDIA AROMATICA –CHARDONNAY

Οινοποιείο Διαμαντάκης.  Ένα ευχάριστο και ισορροπημένο κρασί. Πολύπλοκο άρωμα στη μύτη με τα αρώματα του ανανά της μπανάνας και του λεμονανθού να είναι εμφανή.  Συνοδεύει τέλεια θαλασσινά, πουλερικά και φρούτα.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: 

Ασημένιο μετάλλιο για το ΠΡΙΝΟΣ 2008 στον VIENNA WINE CHALLENGE.
COMMENDED AWARD (ΕΠΑΙΝΟΣ) για το ΠΡΙΝΟΣ 2009 στα DECANTER WORLD WINE AWARDS 2010 (Αγγλία).

3. ΠΡΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ SYRAH

Οινοποιείο Διαμαντάκης.  Κλασσικό φρέσκο, αρωματικό  ‘καλοκαιρινό’  ερυθρό κρασί.  Ιδιαίτερα έντονα αρώματα κυρίως πιπεριού βατόμουρου και βιολέτας. Γεύση πληθωρική και βελούδινη. Συνοδεύει τέλεια πλούσια κίτρινα τυριά, κυνήγι και αρκετά έντονες σάλτσες.  Συνοδεύει άριστα ψητά κρέατα στη σχάρα κίτρινα τυριά και μακαρονάδες με ελαφριές σάλτσες.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:
Ασημένιο μετάλλιο για το ΠΡΙΝΟΣ
SYRAH 2008 στον VIENNA WINE CHALLENGE 2009.

COMMENDED AWARD (ΕΠΑΙΝΟΣ) για το ΠΡΙΝΟΣ SYRAH 2009 στα DECANTER WORLD WINE AWARDS 2010 (Αγγλία).

Το οινοποιείο Διαμαντάκης ιδρύθηκε το 2007. Αποτελεί μια νέα σύγχρονη μονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στην Κρήτη. Βρίσκεται στην καρδιά της επαρχίας Μαλεβυζίου έξω από το χωριό Κάτω Ασίτες νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου, περιοχή με μεγάλη ιστορία στην καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή κρασιών και αποσταγμάτων.  Η αγάπη για το ποιοτικό κρασί και η μακρόχρονη παράδοση της οικογένειας στην αμπελουργία οδήγησαν στην δημιουργία του μικρού οινοποιείου στην περιοχή για την αξιοποίηση των σταφυλιών από τα 95 ιδιόκτητα στρέμματα.
Σκοπός της οικογένειας είναι η δημιουργία εκλεκτών κρασιών που να συνδυάζονται αρμονικά με το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής. Η αξιοποίηση τοπικών ποικιλιών αμπελιού όπως το βιδιανό και το μαντηλάρι αποτελούν στόχο του οινοποιείου και πιστεύουμε στην μελλοντική ανάπτυξη και την δημιουργία εξαιρετικών κρασιών από αυτές.

Το EatCrete.com είναι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα εκλεκτών παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς αποκλειστικά από την πανέμορφη Κρήτη.
Για περαιτέρω πληροφορίες και απευθείας αγορά (λιανική ή/και χονδρική) απευθυνθείτε στο www.eatcrete.com ή στο 6950503922.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr