http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::fruit news:: Σε υποτονικούς ρυθμούς τα πορτοκάλια, αναμένεται αύξηση στην παραγωγή σε Βερίκοκα και Ροδάκινα.

Με υποτονικούς ρυθμούς συνεχίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εξαγωγές πορτοκαλιών, γεγονός που οφείλεται στη μείωση της ζήτησης στις καταναλωτικές αγορές της Ευρώπης, κυρίως λόγω των ζεστών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Για τα υπόλοιπα προϊόντα...... (φράουλες, ακτινίδια, κ.α.) η ροή των εξαγωγών κυμάνθηκε σε κανονικά επίπεδα.

Οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες για τα θερινά φρούτα και τα λαχανικά. Όμως για τα καρπούζια χρειάζονται πιο υψηλές θερμοκρασίες. Η έναρξη συγκομιδής στα καρπούζια θα είναι πρωιμότερη και οι αναμενόμενες ποσότητες αρκετά μεγαλύτερες σε σχέση με πέρυσι. Διαφαίνεται μια προσαρμογή των τιμών παραγωγής στις συνθήκες της αγοράς και στις τιμές των καταναλωτικών αγορών. Στην ουσία η περίοδος εξαγωγής για τα καρπούζια αναμένεται να αρχίσει την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του INCOFRUIT, η αναμενόμενη παραγωγή της χώρας μας για τα νεκταρίνια αναμένεται να είναι στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Για τα επιτραπέζια ροδάκινα και τα βερίκοκα θα είναι αυξημένη κατά 8% και 30% αντίστοιχα, έναντι μείωσης (από 1 μέχρι 5%) της συνολικής παραγωγής των ευρωπαϊκών κρατών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα από 1 έως 7/5/2010, είναι οι εξής:

  • Μανταρίνια: 31.419 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 20.625 τόνων

  • Πορτοκάλια: 222.518 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 189.567 τόνων

  • Λεμόνια: 326 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 333 τόνων

  • Γκρέιπ Φρούτ: 300 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 290 τόνων

  • Ακτινίδια: 45.430 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 37.981 τόνων

  • Αγγούρια: 19.141 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 16.958 τόνων

  • Μήλα: 12.401 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 6.881 τόνων

agroschannel.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr