Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας
11:00 - 11:30 Προσέλευση συμμετεχόντων
11:30 - 12:00 Χαιρετισμοί: Πρόεδρος ΣΕΚ κ. Πεβερέτος
Νομάρχης Ιωαννίνων Εκπρόσωπος ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ
12:00 - 12:15 Θέμα: «Οι ευεργητικές ιδιότητες του φρέσκου γάλακτος στον άνθρωπο»
Εισηγητής: Κοντομηνάς Μιχάλης, καθηγητής χημείας και τεχνολογίας τροφίμων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
12:15 - 12:30 Θέμα : «Εκτρεφόμενες φυλές και πληθυσμοί πρόβατων και αιγών
και δυνατότητες παραγωγής ποιοτικών προϊόντων στην Ήπειρο»
Εισηγητής: Γεωργούδης Ανδρέας, καθηγητής Γενετικής Βελτίωσης του ΑΠΘ , Αίγδα Χριστίνα Ερευνήτρια, Τράπεζα Γενετικού Υλικού ΕΘΙΑΓΕ., Ζώτος Ηλίας τ. Δντης ,Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ιωαννίνων.
12:30 - 12:45 Θέμα: « Η αγελαδοτοτροφία στην περιοχή της Ηπείρου »
Εισηγητής : Παπαδοπούλου Δέσποινα, Δόκτωρ χημικός , Αν. Δ/ντρια παραγωγής σε θέματα ποιότητας της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
12:45 - 13:30 Ερωτήσεις - Τελικά συμπεράσματα - Λήξη Ημερίδας.