http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

«Πλήγμα» στο ευρωπαϊκό σιτάρι από τις βροχοπτώσεις

Σημαντικό πλήγμα στην εφετινή παραγωγή σιταριού επέφεραν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και πλημμύρες που έπληξαν αρκετές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης το περασμένο δεκαήμερο.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με τον βαρύ χειμώνα, συνεπάγονται πως μάλλον δεν θα υπάρχει μία καλής ποιότητας φετινή σοδειά από τις χώρες αυτές - γεγονός προφανώς θετικό για τη χώρα μας, αφού μερικά από τα κράτη αυτά, ιδίως η Ουκρανία, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Ουκρανία, η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, αναμένεται σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη για την εφετινή της σοδειά.

Την ίδια στιγμή, η Πολωνία, η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα σταριών στην Κεντρική Ευρώπη, ήδη έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την εφετινή σοδειά σταριών, από τα 9,8 στα 9 εκατ. τόνους.

Στην Ουγγαρία πάλι οι καλλιεργητές σταριών και κριθαριού υπολογίζουν μια μείωση της τάξης του 15%, ιδίως στις νότιες και δυτικές περιοχές της χώρας.

Στη Σλοβακία το υπουργείο Γεωργίας της χώρας γνωστοποίησε ότι οι πλημμύρες προκάλεσαν αρκετές ζημιές, ενώ από πλευράς Τσεχίας εκτιμάται ότι επλήγησαν περί τα 100.000 στρέμματα με στάρια.Χαμηλά έχουν θέσει τον πήχη τον προσδοκιών τους και η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

paseges.gr


Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr