http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::olive oil news:: Βιολογικά ελαιόλαδα στον δρόμο για τον BIOL PRIZE 2010


ImageΜε συμμετοχή 17 βιολογικών ελαιόλαδων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και φέτος ο διαγωνισμός για την επιλογή των καλύτερων ελαιόλαδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον μεγάλο τελικό του Διεθνούς Διαγωνισμού BIOL PRIZE 2010 που θα διεξαχθεί στα τέλη Απριλίου του 2010 στην Ιταλία.

Η Ελληνική αναγνωρισμένη οργανοληπτική ομάδα ΚΟΤΙΝΟΣ της Λέσχης Φίλων Ελαιόλαδου ΦΙΛΑΙΟΣ, του διεθνώς καταξιωμένου και μεγαλύτερου διαγωνισμού βιολογικών ελαιολάδων BIOL INTERNATIONAL, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒΙΤΕΛ, ανέδειξε τα καλύτερα ελαιόλαδα για την πρόκρισή τους στον τελικό του διαγωνισμού και αποτελείται από 8 διακεκριμένους γευσιγνώστες.
Τα διαγωνιζόμενα βιολογικά παρθένα ελαιόλαδα, προέρχονται από τις μεγαλύτερες (και όχι μόνο), ελαιοκομικές ζώνες της χώρας όπως Μεσσηνία, Λακωνία, Κρήτη, Αχαΐα, Λέσβο, Κύθηρα, Κορινθία, Αιτωλοακαρνανία και Αττική και προέρχονταν από βιοκαλλιεργητές /παραγωγούς/τυποποιητές, διαπιστευμένους από όλο το φάσμα των φορέων διαπίστευσης. Η υψηλή ποιότητα της φετινής συμμετοχής φάνηκε αμέσως, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν τα ελαιόλαδα της Αιτωλοακαρνανίας.
Την κορυφαία διάκριση του Βiol grecia , απέσπασαν δύο εκλεκτά ελαιόλαδα από τo Παναιτώλιο της Ναυπάκτου που ισοψήφισαν στην πρώτη θέση. Ήταν τα ελαιόλαδα της Άνω Ρουπακιάς και Ρουπακιάς του Δήμου Θεστιέων. Το δίδυμο των παραγωγών – τυποποιητών Σιαδήμα – Θεοδωρακόπουλου απέδειξε ότι η συνεχής φροντίδα, το μεράκι και η επίμονη και μακρόχρονη προσπάθεια, κυριολεκτικά από την φύτευση έως την τυποποίηση, τελικά επιβραβεύονται.
Την δεύτερη θέση κατέκτησε το εξαίρετο Aegean Gold της Ραφτέλη – Προτούλη Μαρία, από το Μεγαλοχώρι Λέσβου.
Την τρίτη θέση κατέκτησε ο ελαιόλαδο Λιοκάρπι των υιών Πρωτογεράκη από το Ηράκλειο της Κρήτης.
Στην τέταρτη ισοψήφησαν το ΕΙΡΗΝΗ του Ν. Καλαμπόκα από το Πλωμάρι της Λέσβου με το ΑΣΤΑΡΤΗ του Η. Τζωρτζόπουλου από τα Κύθηρα.
Ακολουθούν τα ελαιόλαδα του αγροκτήματος ΜΙΝΑ από την Εύα στην Καλαμάτα της Μ. Φειδά , το PRINCESS CRETE από την Δ. Σαβιολάκη και το ΜΑΝΙ BLAUEL του Fr. Blauel από τον Πύργο Λεύκτρου της Μεσσηνίας.
Το επίπεδο, σε σχέση με την ποιότητα, των ελαιόλαδων που συμμετείχαν φέτος στην διαδικασία πρόκρισης για τον διαγωνισμό ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι το 60% των ελαιόλαδων που έλαβαν μέρος θα συνεχίσει για μία περαιτέρω πιθανή διεθνή διάκριση.
Ο πιστοποιημένος γευσιγνώστης, τεχνικός υπεύθυνος του biolgrecia και μέλος της επιτροπής Βραβείων του Βiol Prize Βασίλης Ν. Καμβύσης ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια ανάδειξης του παγιωμένου πλέον και επιτυχημένου εθνικού θεσμού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα εργαλείο που αδιαμφισβήτητα θα δώσει ώθηση στο ιδιαίτερης ποιότητας εξαιρετικό βιολογικό Ελληνικό ελαιόλαδο και διακρίσεις σε όσους του προσφέρουν άοκνα τις υπηρεσίες τους.
agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr