http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food industry news:: Vivartia: Χαμηλότερες και το 2010 αναμένονται οι πωλήσεις.

http://www.vivartia.com/site/images/logo.png

Σε ανάπτυξη των πωλήσεών της στην αγορά των ΗΠΑ με τη διάθεση κρουασάν σε οκτώ Πολιτείες προσδοκά η Vivartia, η οποία φέτος βλέπει τον τζίρο της να πιέζεται κατά 5% λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος και της μειωμένης κατανάλωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο, οι πωλήσεις των κρουασάν στις ΗΠΑ θα αρχίσουν από το Μάρτιο στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, μέσω της εξαγορασθείσας από τη Vivartia Nonni΄s, η οποία διαθέτει ήδη στην τοπική αγορά τα δικά της προϊόντα σε διευρυμένο δίκτυο σούπερ μάρκετ. Σε ό,τι αφορά την πορεία της εταιρείας το 2010, το πρώτο δίμηνο του έτους καταγράφηκε μείωση των εσόδων κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, μεταβολή αναμενόμενη βάσει πλάνων της Vivartia, τόσο για την Ελλάδα όσο και σε επίπεδο ομίλου. Για την απόσχιση των τεσσάρων κλάδων της Vivartia ο κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε, χθες, ότι δεν έχει αλλάξει ο νέος προγραμματισμός που προβλέπει κατάρτιση ισολογισμού μετασχηματισμού με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2010, ενώ διευκρίνισε ότι ο δανεισμός της εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 900 εκατ. ευρώ, προέρχεται από 17 τράπεζες και το διάστημα αυτό προσδιορίζεται το πώς θα "σπάσει" το συνολικό ποσό του δανεισμού στις τέσσερις προς συγκρότηση θυγατρικές της Vivartia.

Μονάδα συμπαραγωγής

Χθες, συνήλθε η γενική συνέλευση των μετόχων της Vivartia, η οποία αποφάσισε διεύρυνση σκοπού της εταιρείας και την τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού της, με την προσθήκη της φράσης «παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας». Η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας αφορά στη λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας 2 MW, στον Άγιο Στέφανο και στη δυνατότητα που θα έχει η εταιρεία μέρος της παραγόμενης ενέργειας να την πουλά στο ΔΕΣΜΗΕ. Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 1,5 εκατ. ευρώ, η οποία θα αποφέρει στην εταιρεία ένα ετήσιο όφελος περί τα 300.000 με 400.000 ευρώ.

Απορρόφηση του ΦΠΑ

Σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε με έμφαση ότι η εταιρεία του δεν θα την απορροφήσει, αλλά θα την υπολογίσει στην τιμή, ενώ για τις τιμές στο γάλα δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση δεν προγραμματίζονται αυξήσεις. Σημειώνεται ότι το φρέσκο γάλα κατέχει το 6% των πωλήσεων της Vivartia και τα προϊόντα της πρώην Chipita συμμετέχουν με 40% στον ετήσιο τζίρο της εταιρείας.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΣΟΥΛΟΣ

Πηγή: naftemporiki.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr