http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::f&b industry news::PEPSICO: Ολοκλήρωσε τις εξαγορές εμφιαλωτών της.

http://img.icbdr.com/MediaManagement/1F/Mwc25W6SY8FJ03HD41F.gif
Την ολοκλήρωση της εξαγοράς δύο από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές της, της "The Pepsi Bottling Group Inc." και της "PepsiAmericas Inc" ανακοίνωσε η PepsiCo (NYSE:PEP). Η εξαγορά αυτή αποτελεί μία κίνηση στρατηγικής σημασίας και ανέρχεται στο ύψος των 7.8 δις δολαρίων. Με την ολοκλήρωση αυτών των συγχωνεύσεων, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, η PepsiCo αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη επιχείρηση τροφίμων και ποτών στη Β. Αμερική και τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, με ετήσια έσοδα σχεδόν 60 δις δολ., απασχολεί περίπου 285.000 εργαζομένους, ενώ ηγείται και της αγοράς των σνακs.
Όπως δήλωσε η Πρόεδρος και CEO της εταιρίας, Indra Nooyi, « σηματοδοτείται η Πρώτη Ημέρα της νέας PepsiCo. Φέρνοντας μαζί τις τρεις μεγάλες αυτές εταιρίες, μπορούμε να δημιουργήσουμε το πλέον γρήγορο, ευέλικτο και αποδοτικό σύστημα στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, ενώ θα αυξηθούν οι δυνατότητες ολόκληρης της επιχείρησης - για μας είναι η Δύναμη του Ενός - προκειμένου να εξασφαλίσουμε υγιή ανάπτυξη. Με αυτή την επένδυση δημιουργούνται μια σειρά νέων ευκαιριών ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, κυρίως στη Β. Αμερική, όπου σημειώνεται και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας, ενώ μας δίνει και την προοπτική σημαντικής περαιτέρω προόδου. Μόνο στις ΗΠΑ απασχολούμε περίπου 115.000 εργαζομένους και έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτή τη ζωτικής σημασίας αγορά».
Η PepsiCo επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της, σύμφωνα με τις οποίες αναμένει να επιτύχει 11% - 13% συνεχή αύξηση του κέρδους ανά μετοχή το 2010, ενώ αναμένεται να επιτύχει χαμηλό διψήφιο ποσοστό κέρδους ανά μετοχή το 2011 και το 2012.
Πηγή: axiaplus.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr