http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Η Coca-Cola Α.Ε. εξαγόρασε τη Socib S.p.A.


Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Τρία Εψιλον, Εταιρεία) ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Socib S.p.A., δεύτερου μεγαλύτερου εμφιαλωτή της The Coca-Cola Company στην Ιταλία.

Το συνολικό καθαρό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του χρέους αλλά όχι και των εξόδων εξαγοράς). Η τελική τιμή αγοράς υπόκειται σε ορισμένες αναπροσαρμογές. Η εξαγορά τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών και αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα. Κατά συνέπεια δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τα κέρδη του 2008.
Η εξαγορά της Socib S.p.A. θα διευρύνει την παρουσία της Coca-Cola Τρία Εψιλον στην Ιταλία με την προσθήκη πέντε ακόμα περιοχών της Νότιας Ιταλίας και 14 εκατ. κατοίκων. Η εξαγορά θα αυξήσει την κλίμακα των δραστηριοτήτων της Coca-Cola Τρία Εψιλον κατά περίπου 25% σε όγκο πωλήσεων και θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης με την εφαρμογή πρωτοβουλιών marketing για όλη τη χώρα, με τη βελτίωση των σχέσεων με σημαντικούς πελάτες και την ανταλλαγή ιδεών για καλύτερες εμπορικές πρακτικές. Επιπλέον, η εξαγορά αναμένεται να οδηγήσει σε ενίσχυση κερδών αξιοποιώντας ευκαιρίες ανάπτυξης άλλων εταιρειών του ομίλου στην Ιταλία, όπως της Fonti del Vulture, εταιρείας εμφιάλωσης και εμπορίας νερού. Επίσης αναμένεται αποτελεσματικότερη διαχείριση κόστους λόγω των οικονομιών κλίμακας της διευρυμένης επιχείρησης.

Πηγή: plant-management.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr