http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Coca-Cola 3E: Αύξηση 3% στα ετήσια κέρδη

Αύξηση 3% σημείωσαν το 2009 τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca Cola σε σύγκριση με το 2008 φθάνοντας τα 437 εκατ. ευρώ. Αύξηση 3% σημείωσαν και τα κέρδη ανά μετοχή σε σύγκριση με το 2008 φθάνοντας το 1,20 ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.
Κατά τη χρήση του 2009,
* οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες συνυπολογιζόμενης της επίδρασης των καθαρών κεφαλαιουχικών δαπανών έφτασαν τα 546 εκατ. ευρώ το 2009, αυξημένες κατά 284 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2008.
* Ο όγκος των πωλήσεων διαμορφώθηκε σε 2.069 εκατ. κιβώτια, σημειώνοντας πτώση 2% σε σχέση με το 2008 (εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων της Socib S.p.A., ο όγκος πωλήσεων ανήλθε σε 2.010 εκατ. κιβώτια σημειώνοντας πτώση 5% σε σχέση με το 2008). Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε €6.544 εκατ., σημειώνοντας μείωση 6% σε σχέση με το 2008.
* Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη (EBIT) διαμορφώθηκαν σε €651 εκατ., σημειώνοντας πτώση 1% σε σχέση με το 2008.
«Σε μια χρονιά σημαντικών εξωγενών προκλήσεων, καταφέραμε να προσαρμόσουμε με επιτυχία τις δραστηριότητές μας στην οικονομική πραγματικότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα την επιδίωξή μας για την ενίσχυση της παρουσίας μας στην αγορά σε μακροχρόνια βάση. Το γεγονός αυτό επέτρεψε την επίτευξη ισχυρών ταμειακών ροών δίνοντας την δυνατότητα κατά τη διάρκεια της χρονιάς να προχωρήσουμε σε επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους μας και να βελτιώσουμε την κεφαλαιακή μας επάρκεια», δήλωσε ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.
«Παραμένουμε επιφυλακτικοί όσον αφορά τις συνθήκες στις αγορές μας βραχυπρόθεσμα καθώς η ψυχολογία των καταναλωτών παραμένει εύθραυστη, και η αγοραστική δύναμη εξακολουθεί να επηρεάζεται αρνητικά από το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν την περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητάς μας, τη μείωση του κεφαλαίου κίνησης και την ενδυνάμωση της παρουσίας μας στην αγορά. Αυτή η πρακτική μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις ταμειακές μας ροές. Έτσι, αναμένουμε τη δημιουργία ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες συνυπολογιζόμενης της επίδρασης των καθαρών κεφαλαιουχικών δαπανών ύψους €1,5 δισεκατομμυρίων περίπου μέχρι το τέλος του 2012. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να κινούμαστε με γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον της επιχείρησής μας, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στην αναγνώριση νέων μακροπρόθεσμων ευκαιριών ανάπτυξης.»
Πηγή: nooz.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr