http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Αναδιάρθρωση δραστηριοτήτων υλοποιεί η αλυσίδα Ατλάντικ


Την αναδιάρθρωση της χονδρεμπορικής της δραστηριότητας δρομολογεί η Ατλάντικ [ATLr.AT] Σχετικά άρθρα , διαχωρίζοντάς την πλήρως από τις πωλήσεις λιανικής, ώστε, όπως υποστηρίζει, να διαμορφώσει ένα περισσότερο λειτουργικό και ξεκάθαρο μοντέλο ανάπτυξης.
O σχεδιασμός της εισηγμένης προβλέπει από την 1η Μαρτίου του 2010 τη σταδιακή μεταφορά των πωλήσεων χονδρικής από την Ατλάντικ στη, κατά 99,71% θυγατρική, ΒΗΤΑ ΠΙ, η οποία εξειδικεύεται στον τομέα της χονδρικής διάθεσης.
Ειδικότερα, η σχετική παραχώρηση θα αρχίσει από τη Β. Ελλάδα και την Κρήτη και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010 με την ενσωμάτωση και της Ν. Ελλάδας.
Για την υλοποίηση των ανωτέρω ορισμένοι από τους ιδιόκτητους χώρους της μητρικής εταιρείας, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του τομέα χονδρικής, θα ενοικιαστούν στη θυγατρική ΒΗΤΑ ΠΙ, ενώ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω «παραχώρηση αφορά αποκλειστικά και μόνο στην παραχώρηση του κύκλου εργασιών του τομέα χονδρικής της μητρικής εταιρείας.
Κατά συνέπεια, τα υπόλοιπα των λογαριασμών ενεργητικού και παθητικού μέχρι την ολοκλήρωση της παραχώρησης που αφορούν στην εν λόγω δραστηριότητα θα παραμείνουν στη μητρική εταιρεία».
Σημειώνεται ότι βάσει των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2008 ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής της μητρικής εταιρείας ανερχόταν σε 195,734 εκατ. ευρώ επί συνόλου ενοποιημένων πωλήσεων 614,365 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 31,9%, ενώ βάσει των οικονομικών καταστάσεων εννεαμήνου 2009 ο κύκλος εργασιών χονδρικής της μητρικής ανέρχονταν σε 165,258 εκατ. ευρώ επί συνόλου ενοποιημένων πωλήσεων 417,475 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 39,6%.
«Μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης δεν θα υπάρξει καμία απολύτως μεταβολή στα ενοποιημένα στοιχεία της Ατλάντικ», τονίζεται στην προαναφερόμενη ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «η παραχώρηση του κύκλου εργασιών του τομέα χονδρικής της μητρικής εταιρείας στη θυγατρική ΒΗΤΑ ΠΙ δεν συνιστά ούτε μεταβολή της δραστηριότητας και του σκοπού της εισηγμένης εταιρείας, ούτε απόσχιση κλάδου, ενώ καμία απολύτως επίπτωση δεν θα έχει στα ενοποιημένα αποτελέσματα».
Τη νέα στρατηγική του ομίλου ανέπτυξε ο πρόεδρος της Ατλάντικ, Μανώλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συγκέντρωσης και κοπής πίτας των προμηθευτών Βορείου Ελλάδος της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι το management της εταιρείας ΒΗΤΑ ΠΙ συνεχίζει, όπως μέχρι σήμερα, να ασκεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΗΤΑ ΠΙ, Γιάννης Πηλίδης, ο οποίος είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ατλάντικ, όπως και γενικός διευθυντής χονδρικής και franchising.
Σημειώνεται ότι το δίκτυο Αριστα όπου επικεντρώνονται οι πωλήσεις χονδρικής της Ατλάντικ καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας με καταστήματα franchising και ειδικούς συνεργάτες που αντιστοιχούν σε 689 σημεία πώλησης.
ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΣΟΥΛΟΣ
Πηγή: naftemporiki.gr 

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr