http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Νέο ρεκόρ 30 χρόνων για την τιμή της ζάχαρης

ImageΣε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνεται εκ νέου η τιμή της ζάχαρης στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, φτάνοντας σε ένα νέο ρεκόρ για τα τελευταία 29 χρόνια στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Την ίδια ώρα και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έφτασε στα 753 δολάρια ο τόνος, τιμή που αποτελεί την υψηλότερη στην ιστορία του προϊόντος. Στη ζάχαρη αντίστοιχες τιμές έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν μόνο άλλες δυο φορές, τις περιόδους 1973 - 1974 και 1980 - 1981.
Οι κυριότεροι παράγοντες που προκάλεσαν αυτές τις έντονες ανόδους στην τιμή της ζάχαρης είναι η ξηρασία που επικράτησε στην Ινδία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή ζάχαρης παγκοσμίως, αλλά και οι ασυνήθιστα έντονες βροχοπτώσεις στη Βραζιλία, που και στις δυο περιπτώσεις μείωσαν ραγδαία την παγκόσμια παραγωγή. Παραδοσιακά η Ινδία βρίσκεται σε θέση να καλύπτει τις ιδιαίτερα αυξημένες εγχώριες ανάγκες της και να εξάγει το πλεόνασμα της. Φέτος οι καιρικές συνθήκες ανέτρεψαν τα δεδομένα και έχει προχωρήσει σε μεγάλες εισαγωγές προϊόντος, δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες για την εκτόξευση των τιμών.
Ωστόσο, σύμφωνα με προβλέψεις της SaxoBank, αναμένεται να σημειωθεί ουσιαστική υποχώρηση στην τιμή της ζάχαρης μέσα στο 2010, καθώς θα αποκατασταθεί η συνολική παγκόσμια παραγωγή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επικρατήσουν ξανά ακραία καιρικά φαινόμενα σε κύριες χώρες καλλιέργειας της όπως το 2009.
Πηγή: agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr