http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Στη μισή τιμή από πέρυσι οι ντομάτες θερμοκηπίου



ImageΣε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο ½ των περυσινών τιμών, πούλησαν τις ντομάτες τους  ενόψει των γιορτών οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων της Μεσαράς, σύμφωνα με τα στοιχεία του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου. Ο αγροτικός σύλλογος κάνει λόγο μια φορά ακόμα για ασυδοσία στην αγορά, επισημαίνοντας ότι ενώ οι παραγωγοί πουλούν τις ντομάτες στα 30 λεπτά, κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εμφανίζουν δήθεν προσφορές με 1 ευρώ το κιλό στους καταναλωτές.
Με μέσο όρο τιμών τα 40 λεπτά πούλησαν οι παραγωγοί τις ντομάτες τους το δίμηνο πριν τα Χριστούγεννα,  ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχαν πουλήσει στα 80 λεπτά το κιλό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου Γιώργο Ντισπιράκη. Αυτό και μόνο καταδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίων της Μεσαράς οι οποίοι να σημειωθεί διαρκώς μειώνουν τις εκτάσεις της γης που καλλιεργούν.
Τις λιγοστεύουν επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το υψηλό κόστος παραγωγής των προϊόντων, αλλά και διότι καλούνται να διαθέσουν τα κηπευτικά τους σε μία αγορά η οποία λειτουργεί ασύδοτα, σύμφωνα με τον κ. Ντισπιράκη. Η συνεχής μείωση του κόστους των λιπασμάτων, δεν αρκεί σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, για να καταστήσει συμφέρουσα την καλλιέργεια εκτός εποχής κηπευτικών.
ImageΠαρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνει ο κ. Ντισπιράκης, η αγορά δεν έχει ελεγχθεί. Τη στιγμή που οι παραγωγοί κηπευτικών πουλούσαν 40 - 50 ευρώ το κιλό τις ντομάτες, κάποια μανάβικα σε άλλες περιοχές της χώρα και μάλιστα στην ύπαιθρο, εκμεταλλευόμενα τη συρροή του κόσμου λόγω των γιορτών, πουλούσαν το προϊόν ακόμα και στα 3 ευρώ.
Πρόσφατα μάλιστα υπήρξε διαφημιστική καμπάνια μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ που διαφήμιζε προσφορές στις ντομάτες στο 1 ευρώ, ενώ οι παραγωγοί πουλούσαν το προϊόν τους μόλις 30 λεπτά.

agronews.gr 

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr