http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Οικογενειακό τυροκομείο που κάνει εξαγωγές σε τρεις ηπείρους

Ρεπορτάζ: Γ. Κεΐσογλου

Παρά την κρίση κάποια Ελληνικά προϊόντα δείχνουν ότι μπορούν να κατακτήσουν τη διεθνή αγορά, όπως τα γαλακτοκομικά είδη υψηλής ποιότητας που παράγει μία οικογενειακή επιχείρηση στην Ήπειρο, η οποία κάνει εξαγωγές σε πολλές χώρες και καταγράφει εντυπωσιακά κέρδη. Η κεφαλογραβιέρα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Καράλη έφθασε από τις στάνες της Πίνδου στα σούπερ-μάρκετ χωρών τριών ηπείρων.  

Χρησιμοποιώντας το καλύτερο γάλα των Ελλήνων κτηνοτρόφων και την παραδοσιακή συνταγή του παππού, κατάφεραν να μετατρέψουν το μικρό οικογενειακό τυροκομείο σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής τυριού. Όπως είπε μιλώντας στον
ALPHA ο κ. Καράλης «το γάλα είναι ένα, η τεχνική του τυριού και αυτή δεν διαφέρει πολύ, αυτό που διαφέρει τώρα, είναι τα σύγχρονα μηχανήματα, η καθαριότητα». Πριν από 50 χρόνια ο ιδιοκτήτης της γαλακτοβιομηχανίας Καράλη μάθαινε τα μυστικά της φέτας και του κίτρινου τυριού από τον πατέρα του στις στάνες της Πίνδου. Σήμερα κρατώντας την ίδια ποιότητα, η εταιρεία έχει εκσυγχρονιστεί και κάνει εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή η κεφαλογραβιέρα Καράλη πωλείται σε καταστήματα τροφίμων της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Βελγίου. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και ελπίζουν στην εξαγωγή και άλλων τυροκομικών προϊόντων. Στο τυροκομείο μετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας, που δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν την παράδοση. Μια παράδοση που το 2009 απέφερε τζίρο πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη στιγμή στο τυροκομείο εργάζονται περίπου 100 άτομα, ενώ 1.600 κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας δίνουν το γάλα τους για την παραγωγή των προϊόντων.


Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr