http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Η ελληνική μπύρα made in Komotini επιβλήθηκε και ξεχωρίζει



fandb-Gr: Η μπύρα Βεργίνα κατακτά τον κόσμο... 
Ποιός είπε ότι η χώρα της εμπορικής μπύρας είναι μόνο η
Γερμανία; 
Μπαίνουμε και εμείς στην αγορά με σημαντικό μερίδιο 
πωλήσεων μπύρας!!!
Στην υγειά σας... βρε παιδιά!!! 
Την μπύρα Βεργίνα θα την πιείτε και στην Ιαπωνία!
«Ιδρύσαμε φέτος την Βεργίνα Beer USA LLC που είναι 
μια θυγατρική 
της Ζυθοποιίας Θράκης και είναι ο εισαγωγέας της μπύρας
μας στην Αμερική
Αποχαιρετάμε το 2009 με αύξηση των πωλήσεών μας κατά 30%»,

θα πει ο Δημήτρης Πολιτόπουλος
Με αύξηση πωλήσεων κατά 30% κλείνει το 2009 για την Ζυθοποιία
Μακεδονίας Θράκης που συνεχώς αναπτύσσεται μέσα από
μια ανιούσα πορεία προσπαθειών που έχουν αρχίσει να αποδίδουν.
Η μπύρα της Κομοτηνής η πρώτη αμιγώς ελληνική μπύρα που
γεννήθηκε στην Θράκη από τον Δημήτρη Πολιτόπουλο
εξειδικευμένο Ζυθοποιό, που επένδυσε κεφάλαια από την
Αμερική σ΄ένα εγχείρημα που στήριξε με πείσμα κόντρα σε
απίθανες δυσκολίες που ορθώθηκαν μπροστά του είναι
ένα κεκτημένο που τιμά την ελληνική αγορά και φυσικά
μας κεντρίζει να μάθουμε περισσότερα νέα.
Τον επισκεφθήκαμε στο ορμητήριό του στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

 


































Κύριε Πολιτόπουλε αποχαιρετώντας το 2009 
να κάνουμε μια εκτίμηση της χρονιάς που ήταν
δύσκολη για τον περισσότερο επιχειρηματικό 
κόσμο, να δούμε πως ατενίζετε την έλευση του νέου 
έτους.(USD 2868.65)
-Το 2009 ήταν μια καλή χρονιά, δόξα τω Θεώ,
για την εταιρία μας τουλάχιστον, είχαμε μια
αύξηση των πωλήσεων 30% και αντίστοιχα της
κερδοφορίας.Όσον αφορά τα προϊόντα σας, έκαναν την
εμφάνιση τους και νέα προϊόντα, συνεχώς η οικογένεια της
Ζυθοποιίας αυξάνεται…
-Τα προϊόντα αυξήθηκαν κατά δύο, βγάλαμε την
Βεργίνα Weiss και την Βεργίνα κόκκινη
σε επιστρεφόμενη μορφή, σιγά-σιγά θα
αρχίσει να εξαπλώνεται στην αγορά και αυτό
και παραμένουμε σταθερά στην παραγωγή ποιοτικής
μπύρας, οδηγώντας θέλω να πιστεύω, τις εξελίξεις
στην ελληνική αγορά μπύρας, η οποία αλλάζει
χρόνο με τον χρόνο και αλλάζει προς το καλύτερο.

Ζυμώνετε με τις καταστάσεις;
-Η αγορά της μπύρας αλλάζει στην Ελλάδα διότι η Θράκη
έβγαλε την πρώτη ελληνική μπύρα και είμαι βέβαιος
ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προσπάθειες
παραγωγής μπύρας, οπότε το σκηνικό αλλάζει, φεύγουμε
από ένα μονοπωλιακό σε ολιγοπωλιακό και
σε πλήρως διευρυμένο σκηνικό στα επόμενα
χρόνια, που είναι και το ζητούμενο, μια χώρα
σαν την Ελλάδα να μπορεί να έχει πολλές δικές της μπύρες όπως
έχει τόσα πολλά καλά κρασιά ή ούζα. Είμαστε λαός με παράδοση
στην παραγωγή οινοπνεύματος.

Πάντα όμως είναι η πρωτοπορία σε ένα εγχείρημα, 
που αυτή σας χρεώνεται…
-Κάποιος πρέπει πάντα να κάνει την αρχή, το κουβάρι ξεκινάει
το ξετύλιγμα του από την άκρη, σε εμάς έτυχε που εμείς
τραβήξαμε πρώτοι την άκρη του κουβαριού και χαιρόμαστε
ότι υπάρχει ανταπόκριση και σε επιχειρηματικό επίπεδο,
όσο και σε επίπεδο καταναλωτών που είναι και το σημαντικότερο.
Όσον αφορά το 2010, το περιβάλλον το επιχειρηματικό
στο οποίο θα κληθούμε να δραστηριοποιηθούμε σίγουρα
δεν θα είναι το ίδιο με του 2009, σαφώς θα είναι πολύ πιο
δύσκολο, λόγω των δυσκολιών που έχουν προκύψει στην
Ελλάδα και διεθνώς. Iδιαίτερα η Ελλάδα είναι πολύ πιο
ευάλωτη πιστεύω λόγω εγγενών αδυναμιών τις οποίες
κουβαλάει για δεκαετίες και δεν νομίζω να υπάρχει
επιχειρηματίας στην Ελλάδα σήμερα που να μην αντιλαμβάνεται
τις αδυναμίες και τι είναι αυτό που κρατάει τα χέρια ή την ψυχή
και το μυαλό του δεμένα αποτρέποντας τον
να πετάξει, να αναπτυχθεί. Έχουμε εγγενείς αδυναμίες
σαν χώρα που ίσως οι συνθήκες το 2010 είναι τέτοιες
που θα απαλλαγούμε τελικά από αυτές τις αδυναμίες,
δηλαδή θα χρειαστεί να κάνουμε αλλαγή πλεύσης σαν
λαός πλέον που θα συνειδητοποιήσουμε τα λάθη που
κάνουμε τόσα χρόνια και ελεύθεροι πλέον με νέες
προοπτικές να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, δηλαδή
αν είναι δύσκολο το 2010 δεν παύει να είναι ένα νέο
ξεκίνημα οπότε πάντα υπάρχει αισιοδοξία.

 























Χαίρομαι που το βάζετε το ζήτημα 
τελικά σε μια βάση με αισιοδοξία…
Πείτε μας για τον εξαγωγικό 
χαρακτήρα της «Βεργίνα»…
-Η μπύρα «Βεργίνα» σταθερά είναι στις ΗΠΑ
και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης,
το ευχάριστο φέτος είναι ότι ανοίξαμε
την αγορά της Ιαπωνίας και είχαμε
και τρείς επαναλήψεις στην Ιαπωνία,
κάτι το οποίο μπορεί να ακούγεται
παράξενο αλλά έχουμε γύρω στα 5-6
ελληνικά εστιατόρια στην Ιαπωνία τα
οποία σερβίρουν μπύρα Βεργίνα,
οπότε φαντάζομαι ότι θα ήταν
ευχάριστη έκπληξη για κάποιο Θρακιώτη
να ταξιδεύει στο Τόκιο και να πιεί
τοπική μπύρα της πατρίδας του…
Άλλο νέο είναι ότι ιδρύσαμε φέτος την Βεργίνα Beer USA LLC
που είναι μια θυγατρική της Ζυθοποιίας Θράκης, είναι
ο εισαγωγέας της μπύρας μας στην Αμερική, επειδή
είχαμε τρείς εισαγωγές και δυσκολευόμασταν στην διαχείριση
και αποστολή εμπορευμάτων, δημιουργήσαμε ένα κεντρικό
σημείο στην Νέα Υόρκη όπου εμείς οι ίδιοι πλέον κάνουμε
την εισαγωγή και την μοιράζουμε στους κατά μέρους πελάτες
μας και πάει καλά, γιατί έχει πολύ ελληνισμό η Νέα Υόρκη,
γύρω στις 300.000 είναι οι Έλληνες αλλά και εδραιώνεται
στην Νέα Υόρκη και εδραιώνεται μακροχρόνια και παγκόσμια.
Μετά την Κομοτηνή νομίζω ότι είναι η Νέα Υόρκη!

Πάντως η μπύρα συνίσταται για την καλή φυσική κατάσταση
και δεν ενοχοποιείται όπως και λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι
για την υγεία μας. Αντίθετα μέτρια κατανάλωση αλκοόλ
(μπύρα, κρασί και άλλα ποτά), έχει ωφέλιμες επιδράσεις
στην υγεία. Ένα με δύο ποτήρια την ημέρα βοηθούν
την καρδιά και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Επίσης βοηθούν τον εγκέφαλο, βελτιώνουν τη μνήμη και
μειώνουν τον κίνδυνο εκφυλισμού των πνευματικών
ικανοτήτων λόγω αύξησης της ηλικίας.

Από όλα τα οινοπνευματώδη ποτά η μπίρα περιέχει το
μικρότερο ποσοστό αλκοόλ και όπως όλα τα αλκοολούχα,
καταναλισκόμενη σε μικρές ποσότητες αυξάνει τα επίπεδα
της HDL χοληστερόλης (δηλ. της καλής χοληστερόλης) στο αίμα.
Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνούμε ότι το αλκοόλ όταν καταναλώνεται
χωρίς μέτρο είναι πηγή σοβαρότατων προβλημάτων. Εδώ και
τριάντα χρόνια οι επιστήμονες ασχολούνται ερευνητικά με την
επίδραση της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ στο καρδιαγγειακό
σύστημα (για ένα γεύμα, μέτρια κατανάλωση μπορεί γενικά να
θεωρηθεί ένα μπουκάλι μπίρα, ένα ποτηράκι κρασί ή μια δόση
αλκοολούχου αποστάγματος). Οι έρευνες απέδειξαν
ότι μια λογική και μετρημένη κατανάλωση αλκοόλ
εμποδίζει το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας
στις αρτηρίες. Η μαγιά της μπίρας περιέχει τις
περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β και
ειδικά τη θειαμίνη (δηλαδή τη βιταμίνη Β1), τη
ριβοφλαβίνη (δηλαδή τη βιταμίνη Β2) και τη νιασίνη
(δηλαδή τη βιταμίνη Β3) σε μεγάλες σχετικά ποσότητες.
Επομένως η κατανάλωση της μαγιάς της μπίρας
προσφέρει στον οργανισμό όλες τις ευεργετικές
ιδιότητες των βιταμινών Β, οι οποίες μαζί με το
ιχνοστοιχείο χρώμιο (που και αυτό περιέχεται
στη μαγιά της μπίρας) αποτελούν έναν από
τους κύριους ρυθμιστές του ισοζυγίου του σακχάρου
στον οργανισμό μας.

Μελαχροινή Μαρτίδου

Ιστορική αναδρομή της μπύρας από την αρχαιότητα

Ξέρετε ότι η ιστορία της µπύρας ξεκινά ήδη από τα
πρώτα χρόνια καταγεγραμμένου πολιτισμού στη γη
και φαίνεται να είναι το πρώτο αλκοολούχο ποτό.
Από το 10.000 π.Χ. νοµάδες κυνηγοί και κτηνοτρόφοι
ανακάλυψαν ότι βρεγµένο/υγρό σιτάρι, αν έχει αφεθεί
αρκετό καιρό έτσι, φτιάχνει ένα ποτό µε µαγικές
ιδιότητες και νόστιµο στη γεύση.
H κοιτίδα της μπύρας ανιχνεύεται στο σημερινό Iράκ, ανάμεσα
στους ποταμούς Tίγρη και Eυφράτη.
Πολλές ανασκαφές βεβαιώνουν πως ο πρώτος
πολιτισμένος λαός, οι Σουμέριοι, πριν από 6.000 χρόνια
παρήγαγαν μπύρα και μετέδωσαν με την σφηνοειδή γραφή
τους συνταγές για την παρασκευή διαφόρων ειδών μπύρας.
Περίπου 2.000 πχ, μετά την εξαφάνιση των Σουμερίων, ανέλαβαν
οι Bαβυλώνιοι, εξαιρετικοί γνώστες και πότες μπύρας. Στο
μεγαλειώδες έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το έπος του
Γκιλγκαμές, γίνεται εκτενής αναφορά στην σημασία της μπύρας.
Ήδη 3600 χρόνια πριν ίσχυαν αυστηροί νόμοι περί παραγωγής
και πώλησης μπύρας . Όποιος πωλούσε χαμηλής ποιότητας
μπύρα σε ακριβή τιμή, πνίγονταν μέσα στο ίδιο το προϊόν του.
Στους αρχαίους Aιγύπτιους πίνονταν η μύρα από όλα τα
στρώματα του πληθυσμού, ανεξαρτήτως της κοινωνικής τους θέσης.
Για την υψηλή τέχνη ζυθοποιίας των Aιγυπτίων μαρτυρούν
οι τοιχογραφίες στον τάφο του Kέναμων.
H ζυθοποίηση γίνονταν με την παρακάτω συνταγή:
Mεγάλα καρβέλια ψωμιού τεμαχίζονταν και τρίβονταν
μέσα από κόσκινα σε δοχεία με νερό. Στην συνέχεια
εκτίθονταν αυτά τα δοχεία για μερικές μέρες στον ήλιο.
Mόλις ολοκληρώνονταν η ζύμωση, σούρωναν το μίγμα
και έπαιρναν την μπύρα.
Oι γυναίκες των Aιγυπτίων χρησιμοποιούσαν τον αφρό
της μπύρας για να διατηρούν την φρεσκάδα της
επιδερμίδας τους.
Eνώ Aιγύπτιοι και Bαβυλώνιοι ήσαν λάτρεις της μπύρας,
οι Eλληνες, οι Iουδαίοι και οι Pωμαίοι είχαν σε πρώτη
εκτίμηση το κρασί. Oι Έλληνες θεωρούσαν την μπύρα
ποτό των φτωχών. O Iπποκράτης, ιατρός της αρχαιότητας,
χρησιμοποιούσε την μπύρα για την καταπολέμηση
του πυρετού και σαν διουρητικό.
O Aριστοτέλης αναφέρει ότι η μέθη από κρασί μπορεί
να φέρει πονοκέφαλο, ενώ η κατανάλωση μπύρας
σε βυθίζει σε ελαφρύ ύπνο.
Oι Iουδαίοι γνώριζαν την Aιγυπτιακή μπύρα και
ζυθοποιούσαν και οι ίδιοι. Kαι σ' αυτούς όπως
και στους Έλληνες, το κρασί ήταν το ποτό της γιορτής
και της σπονδής. H μπύρα ήταν απλά το ποτό της
καθημερινότητας.Oι Pωμαίοι δεν είχαν σχεδόν
καμία σχέση με την μπύρα, την οποία θεωρούσαν
"βαρβαρικό ποτό".
O ιστορικός Kορνήλιος Tάκτικος αναφέρει για τους
Γερμανούς: "Δεν μπορούν καθόλου να αντέξουν την δίψα.
Ξαπλώνουν πάνω σε γούνες από αρκούδες και μέσα από
τεράστια κέρατα πίνουν μπύρα με μέλι".  
www.xronos.gr


































Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr