http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

O Ban Ki-moon πιέζει για την εξάλειψη της παγκόσμιας πείνας

ban-ki-moon-globa-hunger

O Γ.Γ. του ΟΗΕ Ban Ki-moon απηύθυνε έκκληση στους παγκόσμιους ηγέτες για ένα «ενιαίο όραμα» που θα αντιμετωπίσει τη πείνα και τη ρύπανση του πλανήτη, στην σύνοδο του ΟΗΕ για την Ασφάλεια Τροφίμων στη Ρώμη.
Στη εν λόγω σύνοδο που διοργάνωσε Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), οι ηγέτες που συμμετείχαν κατέληξαν σε μια κοινή διακήρυξη για μια νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση της φτώχειας, αλλά δεν δεσμεύτηκαν για το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, που είχε ζητήσει ο ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στο πλανήτη πεινούν και η παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να αυξηθεί για την αντιμετώπιση του εν λόγου φαινομένου.
Ο Οργανισμός Τροφίμων της Γεωργίας του ΟΗΕ, υποστηρίζει ότι χρειάζονται 44 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, για ενισχύσεις στη γεωργία.
Ο Ban Ki-moon δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ασφάλεια στα τρόφιμα χωρίς να υπάρχει κλιματική ασφάλεια».
Θα πρέπει να ληφθούν σημαντικά μέτρα για να βρεθούν λύσεις και για τα δύο ζητήματα καθώς συνδέονται μεταξύ τους, πρόσθεσε ο ίδιος.
Το 2050 ο πληθυσμός του πλανήτη θα είναι περίπου 9,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι και θα χρειαστεί να αυξηθεί η παραγωγή τροφίμων κατά 70%.
Πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές για την προστασία των φτωχότερων χωρών, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο FAO έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν αυξηθεί η παραγωγή τροφίμων, το 2050 αναμένεται να υποφέρουν από την πείνα, 370 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ τόνισε χαρακτηριστικά ότι μέσα σε μια ημέρα 17,000 παιδιά πεθαίνουν από πείνα.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του FAO, Jacques Diouf, δήλωσε ότι θα πρέπει να ληφθεί άμεσα δράση για την καταπολέμηση της πείνας.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr