http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014: Μια έκθεση εμπειρία για επισκέπτη και επαγγελματία

logo
Η μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Παραδοσιακών Ελληνικών Προϊόντων,
η 1η EΞΠΟΤΡΟΦ 2014
πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό από την Παρασκευή 24 έως και τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.
Για πρώτη φορά, όλος ο κόσμος των ελληνικών τροφίμων και ποτών συγκεντρώθηκε σε μια διοργάνωση, σε ένα χώρο, σε μια γιορτή χαράς και νοστιμιάς!
Στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014 - που είχε θέμα ΤΡΟΦΙΜΑ-ΠΟΤΑ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ- συμμετείχαν 165 εταιρίες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία, τροφίμων και ποτών. Συμμετείχαν εταιρίες και παραγωγοί από την μία άκρη της Ελλάδος έως την άλλη, από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Μαγνησία και το Πήλιο, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τις Κυκλάδες, την Αρκαδία, το Μεσολόγγι, τη Φλώρινα και το Σουφλί.
Πάνω από 30.000 επισκέπτες, κυρίως επαγγελματίες του κλάδου αλλά και καταναλωτικό κοινό, βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, που πλημμύρησε με ελληνικό χρώμα και νοστιμιά, στις τέσσερεις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης.
Τα εγκαίνια της ΕΞΠΟΤΡΟΦ τέλεσε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κος Αθανάσιος Γιακαλής. Παρευρέθηκαν, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κα Θεανώ Βρέντζου, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου κος Ηρακλής Βερβέρης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Πάνος Λειβαδάς.
Στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014 διοργανώθηκε το 3ο Ελληνορωσικό Εξαγωγικό Συμπόσιο, στις 25 και 26 Ιανουαρίου, με θέμα «Προωθώντας Ελληνικά Προϊόντα στη Ρώσικη αγορά»
Στη σημαντική προσπάθεια εξωστρέφειας που καταβάλουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα,η συνεργασία της έκθεσης με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, άνοιξε ένα δρόμο συνεργασίας και ένα δίαυλο επικοινωνίας των Ελλήνων παραγωγών με μια αγορά πολλαπλών ευκαιριών αλλά και ιδιαιτεροτήτων, όπως είναι η αγορά της Ρωσίας.
 
Στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ και του Συμποσίου έγιναν πενήντα (50) Β2Β συναντήσεις Ελλήνων παραγωγών με Ρώσους αγοραστές. Τα ελληνικά προϊόντα, και ειδικά αυτά της περιφέρειας (όπου έχουμε πολλούς και σημαντικούς παραγωγούς), δοκιμάστηκαν από τους Ρώσους και επετεύχθη να
ανοιχτεί ένας δρόμος συνεργασίας και να κλειστούν, ακόμα και, εμπορικές συμφωνίες.

Παράλληλα, χάρη στη συνεργασία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ με τον πιο σημαντικό ελληνικό εξαγωγικό φορέα, το ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, δόθηκε η ευκαιρία στους Έλληνες παραγωγούς – ειδικά παραγωγών λαδιού, μελιού, τυριού, μαστίχας κλπ.-  για είκοσι (20) εποικοδομητικές συναντήσεις  με μια επίλεκτη διεθνή αποστολή εμπόρων και υπευθύνων αγορών για την περαιτέρω προώθηση των προϊόντων στο εξωτερικό.
Το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, για τέσσερις ολόκληρες ημέρες, πλημμύρησε ελληνικό χρώμα και νοστιμιά.

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014 αναδείχτηκε σε μοναδική γιορτή χαράς για όλους τους επισκέπτες ΚΑΙ χάρη στις τρεις παράλληλες εκδηλώσεις της: «Μαγειρεύουμε Έλλαδα», «Πίνουμε Ελλάδα» και «Χορεύουμε Ελλάδα».

«Μαγειρεύουμε Έλλαδα»
Ο αγαπημένος chef Λευτέρη Λαζάρου, που ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης, στην εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» μαγείρεψε ζωντανά, μαζί με άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες Chef από κάθε γωνιά της χώρας μας και κερνούσαν τους επισκέπτες τοπικές σπεσιαλιτέ.
Παράλληλα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης (Chefs of Crete) ετοίμασε πιάτα κρητικής προέλευσης, γνωστά για τη νοστιμιά τους και την ιδιαίτερη διατροφική τους αξία.
«Πίνουμε Ελλάδα»

Με το «πίνουμε Ελλάδα» ο bartender Κ. Μπάσης δημιουργεί cocktails που αναδεικνύουν τα ελληνικά αποστάγματα του ούζου, του τσίπουρου αλλά και των κρασιών μας και της ντόπια παραγόμενης μπίρας. Προτείνει το Πεφταστέρι, με φρούτα του πάθους, μανταρίνι, πορτοκάλι με τόνους γλυκάνισου από το ούζο, τη γλυκάδα από το μέλι και τη φρεσκάδα από το δυόσμο και τη Μηλανέλλα, στην οποία ξεχωρίζει η αντίθεση του ξινόμηλου με τη γλύκα της κανέλας και τη σπιρτάδα του τσίπουρου σε αρμονία με τον αφρό λεμονιού.
«Χορεύουμε Ελλάδα»
Επίσης, στη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Χορεύουμε Ελλάδα» μουσικοχορευτικά σύνολα από την Ελλάδα έστησαν ένα ατόφιο, αυθεντικό, παραδοσιακό ελληνικό γλέντι, το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου στις 19:00. Ένα αυθεντικό παραδοσιακό ξεφάντωμα έδωσε δυνατότητα στους επισκέπτες αλλά και στους συμμετέχοντες να περάσουν αξέχαστα!
Επιπλέον, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας της η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στήριξε τον εθελοντικό οργανισμό για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προσφέροντας 1 ευρώ από κάθε ατομικό εισιτήριο για τα Κέντρα Στήριξης παιδιού και οικογένειας του οργανισμού, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μια μοναδική σε μέγεθος και σημασία διοργάνωση, με την φροντίδα και την εμπειρία της RM INTERNATIONAL, της εταιρίας με 23 χρόνια ιστορία στη διοργάνωση πετυχημένων εκθέσεων.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη δεύτερη ΕΞΠΟΤΡΟΦ


ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014
24-27 Ιανουαρίου
Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας Ελληνικό

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr