http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Αναγνωρίσθηκε το ούζο «Σάμου»


Αναγνωρίσθηκε το ούζο «Σάμου»
Με σχετική υπουργική απόφαση αναγνωρίσθηκε η γεωγραφική ένδειξη «Σάμου» ή «Σαμιώτικο» ως συμπληρωματική της επωνυμίας πώλησης του αλκοολούχου ποτού «ούζο», υπό την προϋπόθεση ότι τούτο παράγεται εντός των ορίων του Δήμου Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Η εν λόγω γεωγραφική ένδειξη θα αναγράφεται επί της συσκευασίας πλησίον της επωνυμίας πώλησης «ούζο» και με χαρακτήρες όχι μεγαλύτερου μεγέθους από τους χαρακτήρες αυτής.

Αναλυτικότερα, με την με αριθμό 30/077/3279/2011 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3211/Β/30 – 12 – 2011, προκειμένου να επιτρέπεται η χρήση της ως άνω γεωγραφικής ένδειξης πρέπει η διαδικασία παραγωγής, από
το στάδιο της αρωμάτισης με απόσταξη της αιθυλικής αλκοόλης έως την τελική παρασκευή του ποτού, και η εμφιάλωση να πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου σε επιχειρήσεις που έχουν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους εντός των ορίων της προαναφερομένης περιοχής.

Δεν επιτρέπεται η διάθεση στην κατανάλωση ούζου με την ως άνω γεωγραφική ένδειξη, εάν δεν πληρούνται οι όροι της συγκεκριμένης απόφασης. Επίσης, δεν επιτρέπεται η χρήση της λέξεως «Σάμου» ή «Σαμιώτικο», λέξεων με τη ρίζα αυτή, καθώς και σύνθετων λέξεων που την περιέχουν, για την εμπορική επωνυμία αλκοολούχου ποτού.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr