http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

«ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ» ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» & ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ»




Συμμετέχουμε και φέτος, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαïου 2011, μαζί με όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας, στις «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ», την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση και πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που στόχο έχει να φέρει τους οινόφιλους κοντά στη φιλοσοφία της δημιουργίας και στο χώρο παραγωγής του κρασιού.
Ευκαιρία, λοιπόν, για οινικές εξορμήσεις στο οινοποιείο μας «ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» στο Κορωπί (1ο χλμ. Λεωφ. Κορωπίου – Μαρκοπούλου) και στο «ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ», στη Νεμέα (Θέση Καρφοξυλιά). Τα οινοποιεία μας θα είναι ανοιχτά στο κοινό και τις δύο ημέρες από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα για να φέρουμε στο προσκήνιο ιδιαίτερα κρασιά, σπάνιες ετικέτες, ξεχασμένες ποικιλίες, παλαιές σοδειές, κρασιά του τρύγου του 2010 όλων των γνωστών ετικετών των δύο κτημάτων, ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης και τα κελάρια αλλά και προβολή ντοκυμαντερ γύρω από το κρασί και την οινική παράδοση.
Ειδικά για το εορταστικό αυτό διήμερο θα παρέχεται, στους οινόφιλους που θα επισκεφθούν το
«ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» (www.vassilioudomaine.gr) ή το «ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ» (www.nemeionestate.gr), ειδική έκπτωση στις αγορές οίνων και αξεσουάρ.
Σας περιμένουμε όλους κοντά μας!

Mετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Dijon, στη Γαλλία, ο οινολόγος Γιώργος Βασιλείου αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση και δημιουργεί το ΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (www.vassilioudomaine.gr) με σκοπό την παραγωγή εμφιαλωμένου κρασιού στο οποίο η ενός αιώνος πείρα της οικογένειας και το μεράκι θα εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών. 
Η συνεχής αναζήτησή του για ελληνικές ποικιλίες έφερε το Γιώργο Βασιλείου στη Νεμέα, μια από τις ζώνες Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας και, ίσως, από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας.  Εκεί δημιούργησε το ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ (www.nemeionestate.gr),  το οποίο δανείστηκε το όνομά του από την Αρχαία Νεμέα και αποτελεί ένα οινοποιείο - έργο τέχνης στην καρδιά της σύγχρονης Νεμέας, το μοναδικό ισοβαρικό οινοποιείο στην Ελλάδα, όπου παράγονται τα “μεγάλα” κρασιά ΗΓΕΜΩΝ και ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr