http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Μαθήματα Μαγειρικής για μαγείρισσες και μάγειρες με ζωηρή γαστριμαργική περιέργεια



 Ελληνική δημιουργική κουζίνα

Τετάρτη 4 & 11 Μαΐου 2011

Hyatt Regency Thessaloniki


Στον καινούργιο κύκλο Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Ελληνική δημιουργική κουζίνα» θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη νέα ελληνική κουζίνα, όπως διαμορφώνεται από τις επιδράσεις που δέχτηκε στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και τις σύγχρονες μαγειρικές τάσεις. Εμπνευσμένος δημιουργός και πολύτιμος οδηγός μας ο Κώστας Αραμπατζής Executive Chef του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki.

Η ελληνική κουζίνα, η καθημερινή μεσογειακή κουζίνα, η αστική κουζίνα των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων της ευμάρειας, αλλά και το πολύχρωμο, ευωδιαστό μωσαϊκό από τις ποικίλες τοπικές γεύσεις, θα μας απασχολήσουν στον νέο κύκλο Μαθημάτων Μαγειρικής που
θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2011.

Ετοιμαστείτε όμως, να ρίξουμε μια ματιά στη δημιουργική ελληνική κουζίνα με την καθοδήγηση του Κώστα Αραμπατζή Executive Chef του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki και της άψογης ομάδας του.
Έτσι τα σπιτικά ζυμαρικά αποκτούν ένα πιο σύγχρονο πρόσωπο, το μπουρδέτο καλωσορίζει νέα συστατικά, ο μπακαλιάρος και το αρνάκι μας μαγεύουν με χίλιους τρόπους, το ελαιόλαδο εδραιώνει τη θέση του, τα νοστιμότατα φρούτα, τα λαχανικά και τα ταπεινά χορταρικά κερδίζουν το γευστικό παιχνίδι.
Το ελληνικό τραπέζι στρώνεται περήφανο, παραδοσιακό αλλά και ανανεωμένο, πιο ελαφρύ και πιο ενδιαφέρον, με όλα τα δώρα της μεσογειακής γης πολύτιμους συμμάχους του. 

Οι συναντήσεις των Μαθημάτων Μαγειρικής «Ελληνική δημιουργική κουζίνα» θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Αμβροσία του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki στις ημερομηνίες: Τετάρτη 4 και 11 Μαΐου 2011. Αρχίζουν στις 7:00 μ.μ., διαρκούν 4 ώρες και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό.

Σε κάθε μας συνάντηση θα παρασκευάσουμε ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό. Το οποίο στη συνέχεια θα απολαύσουμε με τη συνοδεία των ταιριαστών κρασιών που θα μας παρουσιάσει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.
Και εξοπλισμένοι με το έντυπο των συνταγών, τις προτάσεις για τα κρασιά που συνοδεύουν τα πιάτα και κυρίως, με τη γνώση που αποκτήσαμε, δεν μας μένει παρά… να συνθέσουμε τη λίστα των προσκεκλημένων για το επόμενο δείπνο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2310 888311.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr