http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ελληνικό Γευστικό Ταξίδι Σε Πρώτη Θέση! Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011



Από την 1η Μαΐου 2011 το πολυβραβευμένο εστιατόριο Cibus, στην Αίγλη Ζαππείου, υπόσχεται να μας προσφέρει καθημερινά ένα ελληνικό γευστικό ταξίδι σε… πρώτη θέση, με τις άρτι αφιχθείσες προτάσεις Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας, δια χειρός Δημήτρη Δημητριάδη. Το εστιατόριο με την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής στην Αθήνα, μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε νέες γαστρονομικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας, γευόμενοι προτάσεις με υλικά ελληνικής παράδοσης. Ανακαλύψτε γεύσεις πέρα από τα συνηθισμένα, οι οποίες όμως διατηρούν τις αξίες της πηγής προέλευσης τους …της ελληνικής!                              Σαλάτα με ποικιλίες από τομάτες, κινόα, φασολάκια και σάλτσα με τυρί καλαθάκι Μυτιλήνης
 ο γευστικό ταξίδι περιλαμβάνει 21 «ελληνικούς προορισμούς» όπως Σαλάτα με ποικιλίες από τομάτες (κίτρινο τοματίνι, κόκκινη τομάτα «ανανά» και μαύρη τομάτα, από το κτήμα Καρελάκη έναν μικρό Κρητικό παραγωγό), κινόα, φασολάκια και σάλτσα με τυρί καλαθάκι Μυτιλήνης, Γκασπάτσο με αρακά και δυόσμο, μους πατάτας και σαλάμι Λευκάδος και Σαρδέλα μαρινέ με πιπεριές Φλωρίνης, λάδι ελιάς, φάβα και vinaigrette οξύμελι. Το ταξίδι συνεχίζεται με Κουσκουσάκι με καλαμάρι σοτέ, γαρίδες Ηγουμενίτσας και λεμονόχορτο, Αρνί του «Αμπελουργού» με ξερό σταφύλι, πατάτες φούρνου, φέτα και σάλτσα αμπελόφυλλο, Μπακαλιάρο με γάλα καρυδιού, ραβιόλια παντζαριού με σκορδάτη πατάτα και αφρό ούζου και Στηθοπλευρά μόσχου μαγειρεμένη σε κενό αέρος, πολέντα με μελιτζάνα, κρεμμύδι και μαρμελάδα τομάτας.

Για το τέλος, τι πιο γλυκό και αγαπημένο από ένα δροσερό Ζελέ βασιλικού – lime με φράουλες, παγωτό λεμονόχορτο και αφρό μήλου, Σοκολάτα guanaja με σαμπλέ σοκολάτας, μαρμελάδα φράουλας και παγωτό Μοσχάτο Λήμνου αλλά και Κρεμέ γιαουρτιού με ροδάκινα, παστέλι, αφρό μυρωδικών και ζελέ λουίζας. 

Αναζητήστε τη διακριτική συμβουλή του sommelier Μάρκου Μάρκου για την ιδανική οινική επιλογή που θα συνοδεύσει το δείπνο σας. Επιλέξτε εξαιρετικές ετικέτες της MEDITERRA ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ όπως  Ξεροληθιά 2009 (ποικιλίας Βηλάνα) για να απολαύσετε μαζί με το Γκασπάτσιο και τη Σαλάτα σας,  Άνασσα 2007 (ποικιλίες Sauvignon Blanc και Βηλάνα) για να συνοδεύσετε το ψάρι σας ή Πυρόραγο 2006 (ποικιλίες Κοτσιφάλι, Syrah και Caberbet Sauvignon) για πιάτα με βάση το κρέας, όπως το Αρνί του «Αμπελουργού».

Απολαύστε ένα δείπνο στο Cibus, στην Αίγλη Ζαππείου, με θέα στον καταπράσινο κήπο του Ζαππείου και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και χαλαρώστε με τη θετική ενέργεια που αποπνέει η σύγχρονη, μινιμαλιστική διακόσμηση του εστιατορίου. Ο υπέροχος χαμηλός φωτισμός, οι τζαμαρίες με τη φωτισμένη βλάστηση του εξωτερικού χώρου, η μουσική, η άψογη και διακριτική περιποίηση του προσωπικού, σας προσφέρουν αδιαμφισβήτητα, ένα πρωτόγνωρο γευστικό ταξίδι… σε πρώτη θέση!

Εστιατόριο Cibus
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210.33.69.364, 210.33.69.300, Ελεύθερο παρκινγκ.
Από 1η Μαΐου, το εστιατόριο Cibus θα είναι ανοιχτό καθημερινά, βράδυ (19:00-01:00)
Σύμβουλοι Επικοινωνίας: CONCEPT Communication Strategies, Μαραθωνοδρόμου 75, 151 24 Μαρούσι,  2108025662,  Ιωαννίδου  Ελένα, eioannidou@conceptcom.gr – Χρήστος Δέλας, cdelas@conceptcom.gr


Σαλάτα με ποικιλίες από τομάτες, κινόα, φασολάκια
και σάλτσα με τυρί καλαθάκι Μυτιλήνης
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:

·         20 κίτρινα τοματίνια
·         20 τοματίνια «ανανάς»
·         2 τομάτες μαύρες
·         100 ml. Αγουρέλαιο
·         Αφρίνα
·         100 gr. Τυρί καλαθάκι Μυτιλήνης
·         2 κόκκινες τομάτες ώριμες
·         1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
·         Αλάτι – πιπέρι
·         100 gr. Κινόα
·         ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
·         ½ ματσάκι μυρώνια
·         200 gr. Φασολάκια
·         200 ml. Ζωμός Κότας
·         Ελαιόλαδο
·         Μπολ με νερό και πάγο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε 3 διαφορετικές κατσαρόλες βάζουμε νερό να βράσει. Παίρνουμε τις τομάτες και τις χαράζουμε σε σταυρό. Ζεματάμε την κάθε ποικιλία τομάτας, καθεμία σε διαφορετική κατσαρόλα, για 5 δευτερόλεπτα περίπου και στη συνέχεια τις ρίχνουμε στο μπολ με το νερό και τον πάγο. Σουρώνουμε, ξεφλουδίζουμε και τις κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, ρίχνουμε το κινόα και τον ζωμό κότας και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια το απομακρύνουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με μια πετσέτα από πάνω για ομοιόμορφο μαγείρεμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και τα μυρώνια.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια με λίγο αλάτι, για περίπου 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε επίσης σε νερό με πάγο.
Τέλος, για τη vinaigrette, πολτοποιούμε τις ώριμες τομάτες  και κρατάμε τον χυμό τους, το οποίο μαζί με το καλαθάκι Μυτιλήνης, το θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι χτυπάμε πολύ καλά στο μπλέντερ, μέχρι να πετύχουμε ομοιομορφία στη vinaigrette.
ΣΤΗΣΙΜΟ:
Σε ένα πλατύ πιάτο βάζουμε 5 τομάτες κίτρινες, 5 τομάτες «ανανά» και μισή τομάτα μαύρη. Ραντίζουμε με αγουρέλαιο και αφρίνα, Στην άλλη μεριά του πιάτου τοποθετούμε το κινόα και δίπλα τα φασολάκια, όπου επίσης ραντίζουμε με αγουρέλαιο και αφρίνα. Γαρνίρουμε με τη vinaigrette.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr