http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

«Καμπανάκι» για νέα παγκόσμια κρίση τροφίμων από τον FAO


 
Η άνοδος των τιμών των τροφίμων σε παγκόσμια κλίμακα αυξάνει τον κίνδυνο επανάληψης της κρίσης των τροφίμων της περιόδου 2007-2008 στις αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.
Το «άλμα» των τιμών του πετρελαίου και η γρήγορη πρόσφατη εξάντληση των παγκόσμιων αποθεμάτων σιτηρών μπορεί να αποτελούν προάγγελο μίας κρίσης προσφοράς, δήλωσε στο Reuters ο γενικός διευθυντής του FAO, Jacques Diouf, στο πλαίσιο επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
«Οι αυξημένες τιμές εγείρουν ανησυχίες και τα αποθέματα μειώνονται σημαντικά». «Εδώ και χρόνια έχουμε προειδοποιήσει ότι αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη παραγωγή και επενδύσεις στη γεωργία».
Ο Diouf εξάλλου τόνισε ότι μέχρι πριν λίγους μήνες, τα παγκόσμια αποθέματα σιτηρών ήταν σε πολύ
πιο υγιή επίπεδα από τις μειωμένες προμήθειες που πυροδότησαν την κρίση του 2007 και του 2008.

Τον περασμένο Ιούλιο, τα αποθέματα διαμορφώνονταν στο πολύ υγιές επίπεδο των 100 εκατ. τόνων υψηλότερα από το επίπεδο της κρίσης, ωστόσο η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες αγορές και η επιστροφή στην ανάπτυξη στις ιδιαίτερα βιομηχανοποιημένες οικονομίες οδήγησαν σε νέες μειώσεις.

http://www.paseges.gr/portal/cl/co/918333f7-9b00-4d5b-b51a-c4aa43189853

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr