http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

ΕΒΖ: Ενισχύεται από την ανοδική διεθνή τιμή της ζάχαρης


 
Έκκληση στους τευτλοπαραγωγούς να μην επηρεάζονται από την περσινή πολύ κακή χρονιά και να μην εγκαταλείψουν την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων, απευθύνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Χρυσόστομος Γερούκης.
Ο κ. Γερούκης χαρακτηρίζει λανθασμένη κίνηση το κλείσιμο των πρώην ζαχαρουργείων Λάρισας και Ξάνθης, αισιοδοξεί ότι φέτος θα λειτουργήσουν τα τρία εναπομείναντα σε Πλατύ Ημαθίας, Σέρρες και Ορεστιάδα και ευελπιστεί ότι η επόμενη πενταετία θα είναι καλή και για τους παραγωγούς και για τη βιομηχανία. Παράλληλα προσθέτει ότι η «μαύρη τρύπα» των 49 εκατ. στα οικονομικά, που παρέλαβε
από την προηγούμενη διοίκηση, μειώθηκε στα 34 εκατ.

Η αισιοδοξία του κ. Γερούκη πηγάζει από την διεθνή τιμή της ζάχαρης, που εμφανίζει ανοδική τάση, αλλά και από την αυξημένη ζήτηση, ενώ περιορισμένη είναι η παραγωγή από άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Ινδία και η Αυστραλία. Αναφορικά με τα δύο πρώην ζαχαρουργεία, επισημαίνει ότι το ξήλωμα του εξοπλισμού στο εργοστάσιο της Λάρισας δεν επιτρέπει την επαναλειτουργία του, ωστόσο χρησιμοποιείται ως σταθμός συγκέντρωσης προϊόντος, ενώ στην Ξάνθη δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει. Για τις δύο μονάδες στη Σερβία, σημείωσε ότι λειτουργούν σε πολύ καλές συνθήκες και αποφέρουν κέρδη στην ΕΒΖ Α.Ε.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

http://www.paseges.gr/portal/cl/co/64a94550-405e-4015-8f01-99703e268a1e

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr