http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Σύσταση βουλγαρικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων

 
Εγκρίθηκε σε δεύτερη ανάγνωση από το βουλγαρικό Κοινοβούλιο ο νόμος που προβλέπει τη σύσταση Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων. Η εν λόγω Υπηρεσία θα ελέγχει όλα τα τρόφιμα, εκτός από το εμφιαλωμένο νερό, το οποίο θα συνεχίσει να ελέγχεται από τους περιφερειακούς επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας.
Η νέα Υπηρεσία Τροφίμων προήλθε από την ενοποίηση τεσσάρων επιμέρους υπηρεσιών, που υπήρχαν έως τώρα και δραστηριοποιούνταν στον τομέα της διατροφικής ασφάλειας. Στη δομή της Υπηρεσίας θα ενσωματωθούν 28 περιφερειακά κέντρα ελέγχου ασφάλειας τροφίμων, ενώ ο πρόεδρός της θα διορίζεται από τον Πρωθυπουργό, κατόπιν προτάσεως του αρμόδιου Υπουργού Γεωργίας. Εκτιμάται
ότι η νέα Υπηρεσία θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα 140.000 εταιρειών των κλάδων παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων.
Η Υπηρεσία θα κρίνει κατά πόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων είναι σύμφωνα με τα κρατικά πρότυπα, τα οποία έχουν αναπτύξει κλαδικοί οργανισμοί και έχουν εγκρίνει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Παράλληλα, οι Υπουργοί Γεωργίας και Υγείας θα ορίσουν εργαστήρια εθνικής αναφοράς για τον έλεγχο των τροφίμων. Τέλος, ο νόμος προβλέπει τη σύσταση από την Υπηρεσία μητρώου εγκεκριμένων προς πώληση τροφίμων, το οποίο θα είναι προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου και όπου θα τηρούνται στοιχεία από τις περιφερειακές διευθύνσεις ασφάλειας τροφίμων.

http://www.paseges.gr/portal/cl/co/53f524b1-0bbd-42c4-887f-f5a951c01696

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr