http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

«Τα εδέσματα της γιορτής» Τετάρτη 1 & 8 Δεκεμβρίου 2010 – Hyatt Regency Thessaloniki


Μαθήματα Μαγειρικής
για μαγείρισσες και μάγειρες με ζωηρή γαστριμαργική περιέργεια



Ο επόμενος κύκλος Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Τα εδέσματα της γιορτής» είναι ότι πρέπει για να προετοιμαστούμε για τα εορταστικά δείπνα. Θα μας βοηθήσει να ετοιμάσουμε επιτυχημένα μενού για τις πιο λαμπερές ημέρες του χρόνου.

Οι γιορτινές ημέρες καταφθάνουν και πάλι. Ευτυχώς! Όσο και αν η καθημερινότητα επιμένει να είναι γκρίζα, δεν μπορεί, τα αστραφτερά Χριστούγεννα θα βάλουν το χρώμα και πάλι στη ζωή μας. Και Χριστούγεννα ίσον λαμπιόνια, φάτνες και κάλαντα, ίσον ευχές, δώρα και, φυσικά, ίσον εορταστικά τραπέζια. Οικογενειακά ή φιλικά, απλά ή λαμπερά, γεύματα και δείπνα, που στην πραγματικότητα αρχίζουν να στρώνονται από τις ονομαστικές γιορτές του Νοέμβρη και τελειώνουν μαζί με τον Γενάρη και τις καθυστερημένες κοπές βασιλόπιτας.

Πολλοί και ιδιαίτερα νόστιμοι οι πρωταγωνιστές αυτών των γιορτινών τραπεζιών: η γαλοπούλα, η φραγκόκοτα και η πάπια. Ο σολομός, ο αστακός και οι καραβίδες. Το χαβιάρι, το αυγοτάραχο και το foie gras. Τα φίνα στρείδια και τα οστρακοειδή των βόρειων θαλασσών. Τα μελομακάρονα, ο μπακλαβάς και η υπέροχη σοκολάτα.

Με αυτά τα υλικά ο executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki Κώστας Αραμπατζής δημιούργησε δύο ευφάνταστα μενού που θα μας παρουσιάσει στις αντίστοιχες συναντήσεις των Μαθημάτων Μαγειρικής της Wine Plus. Με τη γνώση και τη δεξιοτεχνία των άψογων επαγγελματιών, θα μας παρουσιάσει γιορτινές συνταγές με έμπνευση, αλλά όπως πάντα προσαρμοσμένες στα μέτρα μας.

Οι συναντήσεις των Μαθημάτων Μαγειρικής «Τα εδέσματα της γιορτής» θα πραγματοποιηθούν στο εστιατόριο Ambrosia του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki στις ημερομηνίες: Τετάρτη 1 και 8 Δεκεμβρίου 2010. Αρχίζουν στις 7:00 μ.μ., διαρκούν 4 ώρες και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό.

Σε κάθε μας συνάντηση θα παρασκευάσουμε ένα ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό. Το οποίο στη συνέχεια θα απολαύσουμε με τη συνοδεία των ταιριαστών κρασιών που θα μας παρουσιάσει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.   

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.

Περισσότερες πληροφορίες από τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, e-mail: info@wineplus.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr