http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Συστράτευση του κτηνοτροφικού κόσμου κατά της ιδιωτικοποίησης της Δωδώνης


 
Με μεγάλη συμμετοχή κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της «Δωδώνης», στα Ιωάννινα, για το μέλλον της κρατικοσυνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του διοικητή της ΑΤΕ στα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για πώληση της έως το φθινόπωρο, στα πλαίσια αποδέσμευσή της από όλες τις θυγατρικές της εταιρείες.

Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας ζητώντας να μην αλλάξει ο ιδιοκτησιακός χαρακτήρας της Δωδώνης, ενώ στην πλειοψηφία τους οι φορείς, οι βουλευτές και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου, που μετείχαν στη σύσκεψη, δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την όποια απόφαση λάβουν.
Με σύνθημα «Όχι στην πώληση της Δωδώνης» και με δεδομένη τη συμπαράσταση όλων των
φορέων οι κτηνοτρόφοι πραγματοποιούν την Πέμπτη Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στα σχέδια της ΑΤΕ και να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση. Στις 11 το πρωί θα συγκεντρωθούν στη Δωδώνη και από εκεί θα κατευθυνθούν στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Οι κτηνοτροφικοί φορείς
«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν θα πούμε εμείς ότι όλα από εδώ και πέρα είναι ρόδινα, όμως ο αγώνας μας η πάλη μας, η συνεννόηση και η προσπάθεια συντονισμού της δράσης μας θα μπορέσει να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων και μέλος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Μιχάλης Τζίμας.
Ο κ. Τζίμας έκανε λόγο για πολύ μεγάλα συμφέροντα, τα οποία επιχειρούν να προκαλέσουν «ρωγμές, τριγμούς και διασπάσεις», τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι παραγωγοί είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι και η όποια προσπάθεια διάσπασης δεν θα καρποφορήσει.
Ερωτηθείς αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από πλευράς Συνεταιρισμών να αγοράσουν έστω ένα ποσοστό της Δωδώνης ο κ.Τζίμας τόνισε «Δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία, δεν συζητάμε τίποτα από τη στιγμή που η ΑΤΕ δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Δεν είμαστε εμείς που θα πάρουμε αυτή την ευθύνη. Υπάρχουν τα όργανα οι φορείς που θα μπορέσουν να συζητήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η βασική κατεύθυνση είναι μια «Η Δωδώνη ανήκει στους παραγωγούς και πρέπει να παραμείνει στους παραγωγούς».
 Την μεταβίβαση της γαλακτοβιομηχανίας στους παραγωγούς της Ηπείρου με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους αλλά και την στήριξη της οικονομίας ολόκληρης της Ηπείρου, ζητούν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας και Θεσπρωτίας με ανακοίνωσή τους. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως οι Ενώσεις βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την ΑΤΕ «για την πραξικοπηματική εξαγορά μέρους των μετοχών των ΕΑΣ Άρτας, Πωγωνίου και Κονίτσης, η οποία έγινε με ωμή παραβίαση των όρων του ιδρυτικού καταστατικού, και αποκλειστικό στόχο την απόκτηση της πλειοψηφίας, η οποία δίνει το δικαίωμα στην ΑΤΕ να λαμβάνει αποφάσεις ερήμην των μετόχων». Μετά τις εξελίξεις μπορεί πλέον κανείς να εξηγήσει τις ενέργειες της ΑΤΕ προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι Συνεταιριστικές Οργανώσεις δηλώνουν πως θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου η γαλακτοβιομηχανία όχι μόνο να μην πουληθεί, αλλά να μεταβιβαστεί στους φυσικούς της φορείς.
http://www.paseges.gr/portal/cl/co/568e505d-f053-44af-8fa9-51b2c9f49aa5

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr