http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Οι ευρωβουλευτές εξετάζουν την αστάθεια των τιμών

ImageΤις αιτίες και τις επιπτώσεις της αστάθειας των τιμών των βασικών αγροτικών προϊόντων και τα όργανα διαχείρισης του κινδύνου εξετάζει σεμινάριο που διοργανώνει η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, οι ευρωβουλευτές θα απευθύνουν ερωτήσεις στην Κομισιόν σχετικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Mercosur, το μπλοκ της Νότιας Αμερικής που περιλαμβάνει την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Οι Ευρωπαίοι αγρότες αλλά και δέκα κράτη μέλη έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης απελευθέρωσης του εμπορίου σε πολλούς κλάδους της ευρωπαϊκής παραγωγής, όπως τα βοοειδή, το χοιρινό και τα οπωροκηπευτικά.

Οι ευρωβουλευτές θα έχουν τέλος την ευκαιρία να συζητήσουν τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στην έκθεση «Το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2013», την οποία έχει συντάξει ο Βρετανός ευρωβουλευτής Τζορτζ Λάιον αλλά και την έκθεση του Γάλλου Ζοζέ Μποβε με θέμα «Δίκαιο εισόδημα για τους αγρότες στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων».

Η τελευταία έκθεση προτείνει τη δημιουργία ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου τιμών, την υποχρέωση των μεγαλύτερων εμπόρων και μεταποιητών να παρουσιάζουν ετήσια έκθεση και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των αγροτών.

agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr