http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Syrah adventure



Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 στο Excelsior Hotel

Εντυπωσιακά βαθύχρωμο, σαρκώδες, πυκνό και πιπεράτο. Γοητευτικά εξωτικό. Το Syrah εξελίσσεται στον καινούργιο έρωτα των οινόφιλων. Το Syrah, μέχρι τουλάχιστον τη δεκαετία του ’70, το βρίσκαμε σχεδόν αποκλειστικά στις βόρειες πλαγιές του Ροδανού όπου συμμετέχει στη σύνθεση των φημισμένων Crozes-Hermitage, Côte Rôtie, St-Joseph. Θαυμάσιων ερυθρών κρασιών με εξαιρετική αντοχή στον χρόνο. Η εκτεταμένη, ωστόσο, καλλιέργειά του στην Αυστραλία, όπου αποκαλείται Shiraz, με ανέλπιστα ποιοτικά -αλλά και ποσοτικά- αποτελέσματα ανέβασε σημαντικά τις μετοχές του. Οι αμπελώνες με Syrah στον Γαλλικό Νότο, στο Châteauneuf-du-Pape, στο Languedoc-Roussillon και την Provence, σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση. Είναι προφανές πως για την πλήρη ωρίμανση του σταφυλιού είναι απαραίτητο το ζεστό κλίμα. Ισπανία, Τοσκάνη, Καλιφόρνια, Νότιος Αφρική, Χιλή και Αργεντινή άρχισαν να φλερτάρουν με το καινούργιο αστέρι του οινικού στερεώματος. Γιατί όχι και η Ελλάδα;

Η καλλιέργεια ξεκίνησε στις αρχές του ’90 από τη Μακεδονία, πιο συγκεκριμένα από τη Σιθωνία, γρήγορα όμως πέρασε στη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Επακόλουθα, την τελευταία δεκαετία αρκετοί έλληνες οινοποιοί προτείνουν ωραιότατα ελληνικά κρασιά από Syrah. Τα δυνατά σημεία όλων τους του είναι το πορφυρό χρώμα, το σαρκώδες σώμα και το ιδιόμορφο πιπεράτο άρωμά τους. Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96, θα δοκιμάσουμε γοητευτικά Syrah από ολόκληρο τον ελληνικό αμπελώνα. 

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, στις 20.00, στον νέο τόπο συνάντησής μας, το καινούργιο 5* ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το Εxcelsior Hotel. 

Το Wine Club THESSALONIKI ’96 είναι μία Λέσχη Φίλων του Κρασιού η οποία συνδυάζει την εμπειρία 14 χρόνων λειτουργίας με τη σωστή οινική ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη φιλική ατμόσφαιρα. Απευθύνεται στους φίλους του καλού κρασιού που ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητα του, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν αυτόν τον γοητευτικό κόσμο. Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων. Μαθαίνουμε και γευόμαστε τη γευστική τους αρμονία με συγκεκριμένα εδέσματα. Ταξιδεύουμε επίσης. Επισκεπτόμαστε αμπελουργικές περιοχές, αμπελώνες και οινοποιεία.Έχοντας μέσα στα προηγούμενα χρόνια γνωρίσει σχεδόν 1.300 κρασιά, συνεχίζουμε και φέτος την περιήγησή μας σε διάσημες αμπελουργικές περιοχές. Θα δοκιμάσουμε εκλεκτά κρασιά από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, θα πληροφορηθούμε τις πιο πρόσφατες οινικές τάσεις παγκοσμίως. 

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, καλέστε στο τηλ. 2310 888311

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr