
της οποίας η χρήση επιτρέπεται στα τρόφιμα στην ΕΕ ως συντηρητικό τροφίμων με τον κωδικό Ε 234. Αρκετές ερευνητικές προσπάθειες έχουν γίνει με χρήση της νισίνης σε διάφορα τρόφιμα για την αναστολή παθογόνων μικροοργανισμών των τροφίμων, όπως Listeria spp ., Bacillus spp ., Staphylococcus aureus , Clostridium perfrigens κ.α., με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Οι ερευνητικές προσπάθειες στρέφονται σε εφαρμοφές στα συσκευασμένα τρόφιμα με την ενσωμάτωση στο τρόφιμο ή την επιφανειακή απορρόφησή της στο υλικό της συσκευασίας. Εφαρμογές νισίνης μέσω νανοσωματιδίων θα αποτελεί πραγματική επανάσταση στην τεχνολογία τροφίμων και τα συστήματα ασφάλειας τροφίμων HACCP μια και ως φυσικό πρόσθετο έχει και καλό προφιλ στον καταναλωτή. Έχει γίνει σχετική ερευνητική δουλειά για την οποία μπορείτε να διαβάστε περισσότερα στο: http://www.foodqualitynews.com/Innovation/Antimicrobial-nisin-given-nano-boost-to-fight-listeria-for-longer/?c=amqwaxd8XYoTu5TJGSGyvA%3D%3D&utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%2BDaily
http://foodsafety.pblogs.gr/