http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Στα «δίχτυα» του ΥΠΑΑ κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών εντόπισε «επί το έργω» το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα ειδικά μεικτά συνεργεία της υπηρεσίας, στη θέση ΔΕΜΑ της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που διενεργούνται.
Εντοπίστηκε συσκευαστήριο από το οποίο «ψευτοπαραγωγοί» προμηθεύονταν κηπευτικά προϊόντα χωρίς παραστατικά στοιχεία, τιμολόγια και δελτία αποστολής.

Ειδικότερα το κύκλωμα παράνομης διακίνησης οπωροκηπευτικών προσπάθησε να διοχετεύσει στις λαϊκές αγορές, με άνομη πρακτική, μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών, με σκοπό να τα εμφανίσουν ως προϊόντα δικής τους παραγωγής.

Ήδη τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο έχουν διαβιβαστεί στο Ταμείο Λαϊκών Αγορών, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο ΣΔΟΕ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και
Ανταγωνιστικότητας «πιάνει την άκρη του νήματος» στην παράνομη διακίνηση οπωροκηπευτικών αυτής της μορφής.

«Το κουβάρι της παράνομης διακίνησης προϊόντων είμαστε αποφασισμένοι να το ξετυλίξουμε» τονίζει ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ντίνος Ρόβλιας. «Τα κλιμάκια ελέγχου του υπουργείου μας επαγρυπνούν και σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν ελέγχους, ώστε να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα κυκλώματα που δρουν παράνομα και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό και παραπλανούν τον καταναλωτή. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη στην αγορά και να εφαρμοστεί ο νόμος. Συγχαίρω θερμά τους υπαλλήλους του Υπουργείου μας που αποκάλυψαν το συγκεκριμένο θέμα».

Επισυνάπτεται η σχετική έκθεση ελέγχου:
ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕΓΑΡΑ.doc

http://www.paseges.gr/portal/cl/co/a7bfaca6-017c-4286-9caa-f98614be6a33

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr