http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Τρεις ημέρες μόνο απομένουν για τον Χάρτη των Γεύσεων 2010



Σιγουρευτείτε ότι δεν θα χάσετε τον Χάρτη των Γεύσεων, την οινική εκδήλωση της χρονιάς που διοργανώνει η Wine Plus το Σαββατοκύριακο 20 - 21 Νοεμβρίου 2009 (ωράριο λειτουργίας: 12.00 - 21.00), στη γνωστή Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Σιγουρευτείτε ότι θα επισκεφτείτε τον ιδανικό τόπο για να ανακαλύψετε τον πλούτο της εθνικής οινικής μας παραγωγής, καθώς και κρασιά από άλλες χώρες.

Καθώς το αγαπημένο οινικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, φέτος θα φιλοξενήσει περισσότερους από 90 έλληνες οινοποιούς και εισαγωγείς κρασιών, θα έχετε την ευκαιρία να επεκτείνετε τις οινικές σας γνώσεις, δοκιμάζοντας κορυφαίες ετικέτες από ολόκληρο τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και διάσημες αμπελουργικές περιοχές της υφηλίου. Συγχρόνως θα ενημερωθείτε για τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού, θα συνομιλήσετε με τους ίδιους τους οινοποιούς, θα γνωρίσετε καινούργιους παραγωγούς στην πρώτη τους εμφάνιση.

Ακόμη, φροντίστε να παρακολουθήσετε τις άκρως ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις. Φέτος επίσης, συνεχίζοντας την περυσινή πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός bazzar με τη μορφή της «δημοπρασίας» κρασιών, ο Χάρτης των Γεύσεων μας προτείνει το Wine Plus Bazaar. Που σημαίνει ότι το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, στις 17.30, ο δημοσιογράφος οίνου Νίκος Μαούνης, θα διευθύνει τη δημοπράτηση σπάνιων φιαλών και συσκευασιών κρασιών, που θα προσφέρουν οι οινοποιοί-εκθέτες του Χάρτη των Γεύσεων 2010. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.
(Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τη λίστα των προς πώληση κρασιών στο www.wineplus.gr).  

Ο Χάρτης των Γεύσεων σας προσκαλεί να ζήσετε ένα υπέροχο οινικό σαββατοκύριακο σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον. Οργανωθείτε με φίλους και οινό-φιλους, για να δοκιμάσετε ότι καινούργιο έχει να παρουσιάσει ο ελληνικός αμπελώνας, να γνωρίσετε και να μιλήσετε με παραγωγούς απ' όλη τη χώρα.

Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη από τη Wine Plus.



Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

17.30 – 17.00
Wine Plus Bazaar
Wine Plus
Οι οινοποιοί που συμμετέχουν στον Χάρτη των Γεύσεων προσφέρουν συσκευασίες εκλεκτών κρασιών τους, σε ειδικές τιμές. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.
Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος στον οποίο θα διατεθούν τα έσοδα, είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1990, με στόχο τη στήριξη γονέων παιδιών με Σύνδρομο Down και την ενημέρωσή τους για όλα τα θέματα που αφορούν σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η επαγγελματική εκπαίδευση και αποκατάσταση, η κοινωνική αποδοχή και ενσωμάτωση, με βάση τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων παιδιών με Σύνδρομο Down, με μέλη περισσότερες από 430 οικογένειες από όλη την Ελλάδα.

19.00 – 20.00
«Μυστικά της αρμονίας κρασιού-φαγητού»
Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
Ανάλυση πρωταρχικών γεύσεων και πως μεταβάλλονται στη φωτιά.
Εμπλουτισμός γεύσεων με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά.
Ποιες είναι οι βασικές σάλτσες και πως επηρεάζουν τον συνδυασμό κρασιού-φαγητού.
Γιατί το τυρί θεωρείται ο καλύτερος φίλος του κρασιού;
Και τέλος, ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες αρμονίας στο τραπέζι και που βασίζονται!


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

12.00 – 14.00      
«Νέα εργαλεία προώθησης του Ελληνικού Κρασιού: Διαδικτυακή παρουσία &  Διαδικτυακή προώθηση»
Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου
Ενώ το πρόγραμμα Προβολής-Προώθησης του ελληνικού κρασιού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις διεθνείς αγορές, αξιοποιώντας το διαδίκτυο (Web), τα ξεχωριστά οινοποιεία πως αναπτύσσουν συνέργειες στο διαδίκτυο;

17.00 – 18.00
«Μυστικά της αρμονίας κρασιού-φαγητού»
Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων
Ανάλυση πρωταρχικών γεύσεων και πως μεταβάλλονται στη φωτιά.
Εμπλουτισμός γεύσεων με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά.
Ποιες είναι οι βασικές σάλτσες και πως επηρεάζουν τον συνδυασμό κρασιού-φαγητού.
Γιατί το τυρί θεωρείται ο καλύτερος φίλος του κρασιού;
Και τέλος, ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες αρμονίας στο τραπέζι και που βασίζονται!

19.00 – 20.00
«Εμπειρίες από την ανάπτυξη του Οινικού Τουρισμού στην Ελλάδα»
Οίνοι Βορείου Ελλάδος και Τομέας Αγροτικής Οικονομίας Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr