http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Στον «αέρα» η τιμή στο βιομηχανικό ροδάκινο, με πιθανή εξόφληση των παραγωγών τα Χριστούγεννα

 
Στον αέρα παραμένει η τιμή στο βιομηχανικό ροδάκινο, μετά την σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 26 Οκτωβρίου, με τους παραγωγούς να ζητούν 0,23 λεπτά το κιλό και οι κονσερβοβιομηχανίες να δίνουν 0,20 λεπτά. Όσον αφορά τις πληρωμές φαίνεται πως αυτές θα γίνουν τα Χριστούγενα, καθώς τότε δεσμεύτηκαν οι βιομηχανίες ότι θα εξοφλήσουν τις ποσότητες που τους παραδόθηκαν. Υπολογίζεται ότι πανελλαδικά οι ροδακινοπαραγωγοί παρέδωσαν περί τα 300 εκατ. κιλά, ενώ σημειώνεται ότι από την πολυήμερη απεργία των ιδιοκτητών οχημάτων Δημόσιας Χρήσης, έχασαν κοντά στα 50 εκατ. κιλά
Η πλευρά των παραγωγών υποστηρίζει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπογράφηκαν τιμολόγια για τα προϊόντα που παρέδωσαν, ενώ οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων ισχυρίζονται ότι η
τιμή που αποφασίστηκε είναι στα 0,20 λεπτά. Οι παραγωγοί διεκδικούν 0,23 λεπτά και διαμηνύουν στις βιομηχανίες ότι «εάν φέτος τα ροδάκινα που έλαβαν δεν ήταν αρκετά, του χρόνου το προϊόν θα είναι ανάρπαστο, δεδομένου ότι οι εκριζώσεις προχωρούν με αμείωτο ρυθμό», όπως τόνισε εκπρόσωπος των ροδακινοπαραγωγής Ημαθίας, Αναστάσιος Χαλκίδης.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που έγινε υπό τον υφυπουργό, Γιάννη Κουτσούκο, τέθηκε επί τάπητος το θέμα αναδιάρθρωσης του κλάδου, αλλά και το θέμα δημιουργίας ενός συλλογικού οργάνου για τους ροδακινοπαραγωγούς, είτε ομοσπονδίας, είτε ένωσης. Η πλευρά του υπουργείου ανέφερε δε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να εξασφαλιστεί κάποιο κονδύλι, που θα αποζημιώνει τους παραγωγούς που προχωρούν σε εκριζώσεις, όπως ανέφερε εκπρόσωπος ροδακινοπαραγωγών Πέλλας, Τάσος Κυραλίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, Κώστας Αποστόλου, ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι ουδέποτε υπήρξε συμφωνία για 0, 23 λεπτά, ενώ τόνισε ότι στο πρώτο επτάμηνο φέτος, οι εξαγωγές καταγράφονται αυξημένες σε ποσοστό 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr