http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Καμπάνα σε εμπόρους φρούτων στην Αττική




ImageΠρόστιμα που ξεπερνούν τις 14.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και  Ανταγωνιστικότητας για αγορανομικές παραβάσεις στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη και σε λαϊκές αγορές της Αττικής.
Σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους που διεξήγαγαν οι υπάλληλοι του ΥΠΑΑ από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε ότι:
- Τρεις επιχειρήσεις στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη προχώρησαν σε υπερβάσεις της καθορισμένης ανώτατης τιμής σε 42 τόνους τομάτα και επιβληθήκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ.
- Σε λαϊκές αγορές της Αττικής πραγματοποιήθηκε διακίνηση εισαγόμενων οπωροκηπευτικών προϊόντων, όπου δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και  επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ κατά περίπτωση.
(Ειδικότερα εντοπίστηκαν να πωλούνται σε πέντε πάγκους λαϊκών αγορών, ροδάκινα Ισπανίας ως ελληνικά ενώ καταγραφήκαν και τρεις περιπτώσεις να πωλούνται τομάτες εισαγόμενες από τη FYROM για ελληνικές).
- Τέλος, εντοπίστηκαν και έξι περιπτώσεις διακινητών φρέσκων οπωροκηπευτικών, με αδήλωτο προσωπικό, κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων και επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ κατά περίπτωση. Βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν φορολογικές ή άλλες παραβάσεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι έλεγχοι στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη αλλά και στις λαϊκές αγορές, θα εντατικοποιηθούν προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι αγορανομικές διατάξεις εφαρμόζονται πιστά από εμπόρους - διακινητές φρέσκων οπωροκηπευτικών προϊόντων και παραγωγούς.

http://www.agronews.gr/content/view/60746/252/lang,el/

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr