http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Συγκέντρωση τυροκόμων για το τυρόγαλο

 

Με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Καλαβρύτων, ιδρυτικού μέλους της οργάνωσης οικολογικής διαχείρισης της φέτας Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ και δια του προέδρου της κ. Π.Σατολιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συγκέντρωση των τυροκομικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν η πλειονότητα των τυροκομικών επιχειρήσεων της περιοχής Αχαΐας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αργολίδας, &  Κορινθίας, όπου αντηλλάγησαν απόψεις γενικότερα για τον κλάδο της τυροκομίας και το μέλλον του εθνικού μας προϊόντος «φέτα ΠΟΠ».
Συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και «καυτά» προβλήματα, όπως αυτό της αξιοποίησης του τυρογάλακτος.  Στη συγκέντρωση συμμετείχαν
και μέλη του Δ.Σ της Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ  (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων  τυριού Φέτα ΠΟΠ) με επικεφαλής το πρόεδρό της κ. Π. Ραπανάκη και τον Κ. Τσακμακίδη, εκ μέρους της βιομηχανίας αξιοποίησης του τυρογάλακτος «Αχαικές Πρωτείνες ΑΕ» με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση πάνω στα ζητήματα των νέων τεχνολογιών που έχουν προωθηθεί στο τομέα αξιοποίησης του τυρογάλακτος, με γνώμονα την συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί με το εργοστάσιο των Αχαϊκών Πρωτεϊνών, που εδρεύει στα Καλάβρυτα.
Τονίσθηκε από όλα τα μέρη, η αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και η διατήρηση των τοπικών οικοσυστημάτων. Αποφασίσθηκε να δρομολογηθούν διαδικασίες συνεργασιών με την εν λόγω επιχείρηση, δεδομένου ότι οι δυνατότητές της υπερκαλύπτουν τις ανάγκες των ποσοτήτων τυρογάλακτος της ευρύτερης περιοχής. Κοινή παραδοχή όλων ήταν ότι το υποπροϊόν του τυρογάλακτος χρήζει περεταίρω αξιοποίησης και οι δυνατότητες για το σκοπό αυτό υπάρχουν, αρκεί να επιδειχθεί η θέληση για την οριστική λύση του προβλήματος. Στα πλαίσια αυτά επίσης εκφράσθηκε το ενδιαφέρον της συμμετοχής των τυροκομικών επιχειρήσεων στον φορέα οικολογικής διαχείρισης Ο.ΔΙ.Π.ΠΑ.Φ με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών και συμπράξεων για την φιλοπεριβαλλοντική θωράκιση της φέτας μας.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκτός από την διοργανώτρια ΕΑΣ Καλαβρύτων οι τυροκομικές επιχειρήσεις Αχαϊκή βιομηχανία Γάλακτος (Α.ΒΙ.ΓΑ.Λ ΑΕ), ΑΡΓΟΓΑΛ -Α.Κορομίχη & Υιοί ΕΕ, Γαλακτοβιομηχανία Αρκαδίας Α.Β.Ε.Ε., Γαλακτοκομική Τριπόλεως-Παπαδόπουλος ΑΒΕΕ, Καλομοίρης Βασίλειος & ΣΙΑ Ο,Ε., Λάγκας Α.Β.Ε.Ε., Μηλιτσόπουλος Παναγιώτης Α.Ε., Στυμφαλία Α.Ε.Β.Ε. Οικοφάρμα Πελοποννήσου, Τσατσουλής Νικόλαος & Υιοί Ο.Ε., Τομαρας (Τριταία) και η εταιρεία «Αχαικές Πρωτείνες ΑΕ», εκπρόσωπος της οποίας ανέπτυξε τις τεχνικές λύσεις του προβλήματος αξιοποίησης του τυρογάλακτος.
paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr