http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Στο Συμβούλιο υπουργών τα εμπόδια της Αργεντινής στα ελληνικά ροδάκινα

Οι εμπορικοί φραγμοί που έχει θέσει η Αργεντινή στις εισαγωγές ελληνικών κονσερβοποιημένων ροδάκινων περιλαμβάνονται στα θέματα του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα συνεδριάσει την Τρίτη 29 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο. Το θέμα έχει τεθεί με σχετικό υπόμνημα από το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη από την προεδρεύουσα Ισπανίδα υπουργό Γεωργίας και Αλιείας, κα Elena Espinosa.

Στα υπόλοιπα θέματα του Συμβουλίου κυριαρχούν τα ζητήματα της αλιείας καθώς οι υπουργοί θα ξεκινήσουν με ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες για το 201, καθώς και για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
 Επίσης, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, οι υπουργοί θα έχουν μια συζήτηση σχετικά με τη
μεταρρύθμιση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς για τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
 Ακόμη, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί από την Επιτροπή σχετικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας από τα κράτη μέλη. Ενώ, κατόπιν αιτήματος της η ιρλανδικής αντιπροσωπείας, οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την τρέχουσα κατάσταση και τις πιθανές επιλογές σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την διαχείριση των αλιευτικών αποθεμάτων σκουμπριού με την Ισλανδία και τα νησιά Φερόε.
 Όσον αφορά τη γεωργία, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την απλούστευση της νομοθεσίας για την γεωργία αλλά και για την κτηνιατρική νομοθεσία.
Επίσης, η Ευρ. Επιτροπή θα υποβάλλει τριμηνιαία έκθεση για την κατάσταση της αγοράς γαλακτοκομικών, σύμφωνα με την οποία, στις αρχές Ιουνίου 2010, από τις πωλήσεις των αποθεμάτων παρέμβασης για το βούτυρο και το αποκορυφωμένο γάλα σε σκόνη, η αγορά συνέχισε να ανακάμπτει από την τελευταία παρουσίαση στο Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2010.
Ακολουθεί η έγκριση έξι γενετικώς τροποποιημένων ποικιλιών αραβοσίτου για τρόφιμα και ζωοτροφές.
Ενώ προβλέπεται και η έγκριση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου σχετικά με την διεθνή ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού μοντέλου παραγωγής αγροδιατροφικών ειδών.
Ακόμη, η πολωνική αντιπροσωπεία θα πληροφορήσει τους υπουργούς σχετικά με τις συνέπειες πλημμυρών σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Τέλος, η Δανέζικη αντιπροσωπεία θα ενημερώσει για την διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Χάγη, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2010 με θέμα «Γεωργία, ασφάλεια τροφίμων και κλιματική αλλαγή»
http://www.paseges.gr/portal/cl/co/6a8b75ea-b1bf-4c0c-8fe0-2b9932296639

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr