http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::global food news:: Σοκ προκαλεί η «επικύρωση» των μενού της McDonald’s από τη Weight Watchers


Γεύματα εγκεκριμένα από τη Weight Watchers πρόκειται να πουλά η McDonald's στη Νέα Ζηλανδία, στο πλαίσιο συμφωνίας που ανακοινώθηκε την περασμένη Τετάρτη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ένας ευχάριστος τρόπος απώλειας βάρους, αλλά η οποία επικρίνεται από τους διατροφολόγους ως ένα μαρκετίστικο κόλπο που δεν προάγει την υγιεινή διατροφή.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, την οποία η εταιρεία χαρακτηρίζει ως την πρώτη του είδους της παγκοσμίως, η McDonald's θα χρησιμοποιεί το λογότυπο της Weight Watchers στα μενού της και η Weight Watchers θα προωθεί τη McDonald's σε όσους κάνουν δίαιτα.
Αρκετά γεύματα στο μενού του κολοσσού των fast food (το Filet-O-Fish, τα Chicken McNuggets και το Sweet Chilli Seared Chicken Wrap) έχουν λάβει έγκριση για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της Weight Watchers. Κάθε γεύμα λαμβάνει 6,5 βαθμούς στο πρόγραμμα της Weight Watchers, το οποίο επιτρέπει στα άτομα που κάνουν δίαιτα να καταναλώνουν 18 έως 40 βαθμούς την ημέρα προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό βάρος.
Όπως δήλωσε ο Chris Stirk, διευθυντής της Weight Watchers στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών αντικατοπτρίζει «μέρος της φιλοσοφίας μας ότι μπορείς να ευχαριστιέσαι τη ζωή... ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεις τους στόχους σου για την απώλεια βάρους».

Αντίθετη άποψη έχουν οι διατροφολόγοι
Ωστόσο, οι διατροφολόγοι και οι ειδικοί σε θέματα παχυσαρκίας δηλώνουν ότι τα γεύματα αυτά αποτελούν απλά ένα κόλπο του μάρκετινγκ για να ελκύσουν κόσμο στα εστιατόρια.
«Στην πραγματικότητα, όλα γίνονται για τις πωλήσεις» δήλωσε η Jane Martin, σύμβουλος της Αυστραλιανής Συμμαχίας Πολιτικής για την Παχυσαρκία.
«Υπονοούν ότι οι τροφές αυτές είναι υγιεινές... όταν συχνά έχουν υψηλό περιεχόμενο σε λίπος και αλάτι. Τα Chicken McNuggets είναι Chicken McNuggets, είτε τα εγκρίνει η Weight Watchers είτε όχι» δήλωσε η κ. Martin.
Ο Mark Hawthorne, διευθύνων σύμβουλος της McDonald's Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι η χώρα αυτή είναι η μόνη όπου η McDonald's θα παρέχει γεύματα της Weight Watchers. Η McDonald's Νέας Ζηλανδίας «δεν γνωρίζει για τυχόν σχέδια επέκτασης αυτής της συμφωνίας σε άλλες χώρες» δήλωσε η εκπρόσωπος Kylie Taylor.
Η McDonald's, αλυσίδα fast food που έχει επικριθεί ευρύτατα διότι πουλά μενού με υψηλό περιεχόμενο σε θερμίδες και λίπος, με γεύματα τεράστιου μεγέθους, «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προωθήσει μια αλλαγή συμπεριφοράς και να αυξήσει την ενημέρωση των καταναλωτών για τις υγιεινές επιλογές» δήλωσε ο κ. Hawthorne.
Η McDonald's έχει κάνει αλλαγές στο μενού της, προσθέτοντας πιο υγιεινά προϊόντα, όπως σαλάτες μικρού μεγέθους, φρούτα και σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο.
Ο Chris Stirk της Weight Watchers δήλωσε ότι η εταιρεία του δεν θα είχε συνεργαστεί με τη McDonald's, αν η αλυσίδα fast food δεν ήταν αποφασισμένη να αλλάξει.

Πηγή: krasiagr.blogspot.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr