http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ LANGUEDOC ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ PINOT NOIR

Διάφορες πλευρές στο Languedoc κατηγορήθηκαν για την πώληση "μαιμού' Pinot Noir στην εταιρεία Ernest & Julio Gallo για την ετικέτα τους Red Bicyclette, αποκομίζοντας εκατομμύρια €uro.Σύμφωνα με έρευνα που κράτησε πάνω από ένα χρόνο, ο Γάλλος εισαγγελέας Francis Battut, κλήτευσε τους κατηγορούμενους πριν το τριμελές δικαστήριο στη Carcassonne προτείνει ποινές φυλάκισης και βαριά πρόστιμα.Οι 13 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων υπάρχουν υψηλόβαθμα στελέχη από δυο οινοποιεία και πέντε συνεταιρισμούς, όπως επίσης και οι negociant Ducasse και η κοινοπραξία Sieur d'Arques.Τα στελέχη της Sieur d'Arques, αρνούνται τη κατηγορία ότι γνώριζαν πως το κρασί που πωλούσαν στους Αμερικανούς πελάτες τους δεν ήταν Pinot Noir, ακόμα και αν ένας από τους οινοπαραγωγούς της εταιρείας το παραδέχεται.
Μεταξύ 2006 και 2008 η Sieur d'Arques πούλησε 135.000 εκατόλιτρα vin de Pays d'Oc με ετικέτα Pinot Noir στην E&J Gallo για 4 εκατομμύρια €uro.
Tην ίδια στιγμή η συνολική παραγωγή των προμηθευτών αυτών των εμπόρων, υπολογίζεται σε 15.000 εκατόλιτρα το χρόνο. Ο εισαγγελέας λέει ότι η υπόθεση αποδεικνύει ότι οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν ότι γινόταν νοθεία με τα μικρότερου κόστους κρασιά Merlot και Syrah.  Οι ποινές που προτάθηκαν πλησιάζουν τις ψηλότερα επιτρεπόμενες: Ένας χρόνος φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 40.000€ για τον broker Claude Courset της Ducasse, 180.000€ για την Sieur d'Arques και διάφορες ποινές και πρόστιμα για τους υπόλοιπους. "Δεν αρκεί μόνο που οδηγούμαστε σε απώλεια εμπιστοσύνης εις βάρος των Γάλλων προμηθευτών αλλά οι Αμερικανοί πελάτες μπορεί να ζητήσουν αποζημιώσεις και εγγυήσεις από τη Γαλλική κυβέρνηση" λέει ο Battut. Αντιπρόσωπος της Gallo λέει μόνο ότι θα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ καμία δήλωση δεν έγινε από πλευράς της Sieur d'Arques.
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 17 Φεβρουαρίου.

Πηγή: krasiagr.blogspot.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr