http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ "ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ" Συμφωνία-έκπληξη ΜΕΒΓΑΛ και Creta Farm




Με μια συμφωνία-έκπληξη υποδέχεται το 2010 η ΜΕΒΓΑΛ, που στην εκπνοή του 2009 προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την αλλαντοβιομηχανία Creta Farm. Αντικείμενο της συμφωνίας θα είναι η παραγωγή από τη ΜΕΒΓΑΛ τυροκομικών με βάση το ελαιόλαδο, τα οποία θα κυκλοφορούν στην αγορά υπό τη σειρά “Εν Ελλάδι” της Creta Farm.

Της Μαρίας Μαθιοπούλου
mathiopouloum@makthes.gr

Η συνεργασία των δύο εταιρειών “κλείδωσε” πάνω στην ιδιαίτερη ευαισθησία τους για την παραγωγή προϊόντων χαμηλής χοληστερόλης. Πήρε δε έναυσμα από την ιδέα της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας για τη δημιουργία μιας πίτσας απενοχοποιημένης από χοληστερόλη, η οποία απαιτούσε τη συνεργασία με μια αλλαντοβιομηχανία. Αν και η ιδέα αυτή δεν προχώρησε, προλείανε το έδαφος για μια πολύ σημαντικότερη συνεργασία στο κομμάτι των τυροκομικών με ελαιόλαδο με την Creta Farm. Προϋπήρχαν βέβαια οι φιλικές σχέσεις του προέδρου της ΜΕΒΓΑΛ Πέτρου Παπαδάκη με τα αδέρφια Δομαζάκη της Creta Farm, οι οποίες και δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες για τη συμφωνία.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2010 Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Οι πρώτες τυροκομήσεις για την κοινή προσπάθεια ήδη έχουν γίνει και σε πρώτη φάση οι δύο εταιρείες έχουν καταλήξει σε κάποια προϊόντα που δεν θα περιορισθούν μόνο στα ελληνικά σύνορα, αλλά εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν τη διεθνή πορεία των “Εν Ελλάδι” στις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία.
Οι πρώτες δοκιμές που έχει κάνει η ΜΕΒΓΑΛ σε κίτρινα τυριά είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικές και στόχος είναι εντός του 2010 να ξεκινήσει η πρώτη παραγωγή και να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα καινοτόμα προϊόντα της επιχειρηματικής αυτής συνεύρεσης.
Τα εν λόγω τυροκομικά θα αντικαταστήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ζωικού λίπους με ελαιόλαδο, εξασφαλίζοντας χαμηλή χοληστερόλη και όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου για τον οργανισμό.
Η συμφωνία αναμένεται να λειτουργήσει προσθετικά στον τζίρο της ΜΕΒΓΑΛ, όταν το πρότζεκτ ωριμάσει. Στη χρήση του 2009 τα κέρδη της βορειοελλαδικής εταιρείας υπερτριπλασιάσθηκαν σε σχέση με το 2008, φτάνοντας το 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών διατηρήθηκε στα περσινά επίπεδα, εξέλιξη που θεωρείται ικανοποιητική από τη ΜΕΒΓΑΛ, με δεδομένες τις μειώσεις στην τιμή του γάλακτος που αποφασίσθηκαν την περσινή χρονιά.

  • Μέχρι σήμερα η ΜΕΒΓΑΛ έχει κυκλοφορήσει μόνο γιαούρτι με βάση το ελαιόλαδο, με την επωνυμία “Μεσογειακό”, το οποίο μάλιστα βραβεύθηκε ως καινοτομικό το 2009 υπό τη διεθνή του ονομασία Yolive από την Anuga, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων-ποτών στον κόσμο. Πρόκειται για γιαούρτι χωρίς ζωικά λιπαρά, με ελαιόλαδο και μηδενική χοληστερόλη. Την ίδια στιγμή η Creta Farm έχει καινοτομήσει τα τελευταία χρόνια με τη σειρά “Εν Ελλάδι”, της οποίας τα αλλαντικά φτιάχνονται με εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο.
Πηγή: makthes.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr