http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ο Χρυσόστομος Γερούκης νέος πρόεδρος της ΕΒΖ

 
ΕΒΖ
Παρελθόν για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. αποτελεί από χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος καθ. Σταύρος Καλογερόπουλος, ενώ σήμερα Σάββατο, σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, η μεγαλομέτοχος ΑΤΕ θα προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Χρυσόστομο -Χρήστο Γερούκη, δοκιμασμένο στέλεχος της περιόδου Σημίτη και διατελέσαντα διευθύνοντα σύμβουλο της Helexpo A.E. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», το δ.σ. της Ε.Β.Ζ., στη χθεσινή του συνεδρίαση, έκανε αποδεκτή την επιστολή παραίτησης του κ. Καλογερόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι επιλέγει να απομακρυνθεί από τη διοίκηση της εταιρείας λόγω πολλών ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Ο κ. Καλογερόπουλος, παραιτήθηκε όχι μόνο από τη θέση του προέδρου αλλά και από μέλος του δ.σ. της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογερόπουλος είναι καθηγητής στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Μπράιτον και οι ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του δεν του επέτρεπαν να διαθέσει το χρόνο που απαιτείται για τη στήριξη της Ε.Β.Ζ., η οποία διέρχεται ίσως την κρισιμότερη περίοδο της πολύχρονης παρουσίας της. Η σύνθεση της νέας διοίκησης της εταιρείας, όπως αυτή θα προκύψει κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ., θα πρέπει να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων, κάτι για το οποίο όμως δεν υπάρχει εκ του νόμου χρονικός περιορισμός. Τέλος, σημειώνεται, ότι η παραίτηση Καλογερόπουλου είχε ως συνέπεια να μη συζητηθούν τα θέματα της ατζέντας του χθεσινού δ.σ., που αφορούσαν αποφάσεις για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.
ΑΝΝΗ ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ
Τεχνοκρατικό προφίλ
Ο νέος πρόεδρος της ΕΒΖ, χημικός μηχανικός Χρυσόστομος Γερούκης, ο οποίος είχε διατελέσει δ/νων σύμβουλος της Helexpo επί κυβερνήσεως Σημίτη, είναι διαχειριστής της B.C.S.
Σύμβουλοι Επενδύσεων Ε.Π.Ε. και -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν»- ο μεγαλομέτοχος, για την επιλογή του, ιδιαίτερα συνυπολόγισε το τεχνοκρατικό του προφίλ. Η κάλυψη της κενής θέσης και η εκ νέου συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της βορειοελλαδικής βιομηχανίας, έγινε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι.
Πηγή: naftemporiki.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr